Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Предизвестен провал на увеселителните паркове в Саудитска Арабия

Предизвестен провал на увеселителните паркове в Саудитска Арабия
08.04.17 16:56

Автор: Р. Караджов
Предизвестен провал на увеселителните паркове в Саудитска Арабия

Много е вероятно това да са пари хвърлени на вятъра
Саудитска Арабия ще започне през 2018 г. строителството на 334 км2 увеселителен град с местни и чужди инвестиции, който трябва според плановете да е готов до 2020 г. в опит да диверсифицира част от икономиката си

Public Investment Fund (PIF) - публичния инвестиционният фонд на кралството, ще е основен инвеститор в проекта. Според принц Салман ''Този град ще стане, чрез Божията воля, видна културна забележителност и важен център за срещи с развлекателните, културните и социалните нужди на бъдещото поколение в кралството. Ще се намира южно от столицата Рияд. Базираната в САЩ Six Flags Entertainment Corporation (NYSE: SIX) в момента води преговори с властите в кралството за изграждане на тематични паркове. 

В увеселителния град според проекта ще бъдат предлагани различни приключения; от сафари до атракциони, типични за увеселителен парк, спортни състезания и автомобилни надпревари, ще има ресторанти и хотели, на пръв поглед всичко необходимо за привличането на туристите, ако не бе разположението и климата. Много е вероятно това да са пари хвърлени на вятъра и с любопитство ще следя проекта.Климатът в страната е суров, като лятото горещините достигат до 50 °C и средно се колебаят между 35 °C до 43 °C денем, а зимата понякога е студена. За увеселителни паркове е нужен малко по-умерен климат, освен ако изцяло увеселенията не са на закрито. Това обаче ще оскъпи силно и строежа и поддръжката, от което ще го отнасят рентабилността и възвращаемостта на инвестициите. Страната привлича множество посетители (около 18 млн. годишно), най-високият брой в арабския свят, но почти всички са мюсюлмани, дошли на поклонение в Мека. Традиционен туризъм почти не съществува. Забраната на алкохола, стриктните изисквания за облекло, забраните за шофиране за жени, ограниченията върху смесването на половете или услугите предлагани на всеки от тях, са огромни спирачки. Всички атракциони трябва да са разделение за мъже и жени или да работят в различни часове за единия или другия пол. Има тайна полиция, която често следи чуждестранните посетители, има и религиозна полиция, която пък наказва хората за морални нарушения според местните обичаи. 

Много от самите саудитци ходят на ваканция в Дубай, където могат да носят каквото си искат и да ходят в нощни клубове или кина и едва ли ще откликнат на призива на принца да подкрепят местното. Обратното, дубайци да ходят на кино или въртележки, едва ли ще се случи. В страната се влиза само с виза с покани и държавата обявена от ООН да оглави Съвета по права на човека към ООН, дори не издава туристически визи.
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.2061