Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Силна дивергенция в цените между хлебна и фуражна пшеница

Силна дивергенция в цените между хлебна и фуражна пшеница
12.02.17 16:54

Автор: Р. Караджов
Силна дивергенция в цените между хлебна и фуражна пшеница

Фуражната пшеница се качи с 39.20% за последната година в ЛондонФуражната пшеница в Лондон изпреварващ индикатор за покачването на хлебната пшеница в Париж?


Фуражната пшеница търгувана на London Commodity Exchange (LCE) - днес част от ICE Futures Europe бе изпреварващ индикатор за покачването на хлебната пшеница в Париж, на Marché à Terme International de France (MATIF), днес част от Euronext.От 29 февруари 2016 г. насам, фуражната пшеница в Лондон се качи с 49.29%, докато британската валута за този период се обезцени с 10.09% спрямо еврото, което означава покачване в рамките на 39.20%. За този период хлебната пшеница в Париж почти не е поместила средната си цена, въпреки колебанията от + 6% или - 6%. Подобно разминаване в цените на двата вида пшеница, с толкова голям % разлика е сравнително необичайно, въпреки, че и в други периоди от време, фуражната и хлебната пшеница са се разминавали в движенията на цените си, но не толкова голям %, поне не и в последните 20 години.

Разминаването в цените освен, че е индикация за покачване на хлебната пшеница в Париж, отваря и възможност за борсов арбитраж, ако се защитят позициите на двете борси чрез двойката Евро (EUR) и от Британска лира (GBP).
 

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.128