Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Банки и фондове от САЩ са най-крупният собственик на жилища в Европа

Банки и фондове от САЩ са най-крупният собственик на жилища в Европа
16.12.16 18:21
Банки и фондове от САЩ са най-крупният собственик на жилища в Европа

За няколко години компаниите от Wall Street се превърнаха в най-големия собственик на имоти в Европа
След като Европа беше обхваната от глобалната финансова криза засегнала пазарът на 
имоти, американски инвестиционени банки и фондове започнаха да придобива огромни портфейли

През последните 4-5 години Goldman Sachs Group, Inc., Blackstone Group, Cerberus Capital Management, LP, Lone Star Funds (инвестира в проблемни активи в САЩ, Канада и в международен план), Oaktree Capital Management, Apollo Global Management, LLC и други са придобили проблемни имотни активи за над € 223 млрд., което е почти 80% от общия продаден обем.

След като Европа беше обхваната от глобалната финансова криза засегнала пазарът на
имоти, американски инвестиционени банки и фондове започнаха да придобива огромни портфейли от проблемни кредити в Ирландия, Испания и други страни, включително и на цели строителни компании или придобивайки конкретни имоти. Някои от тези строителни компании в момента излизат от пазара на наеми и продават имотите. За няколко години компаниите от Wall Street се превърнаха в най-големия собственик на имоти  в Европа заради наплива на инвестиции от САЩ на пазара. Тези компании изиграха ключова функция в прочистването на проблемните активи в сектора на имотите в Европа. Тъй като американските банки изиграха огромна роля във възстановяването на пазара на имоти в Европа и спасяването на европейските банки затънали в неспасяеми ипотечни кредити и необезпечени достатъчно заеми, те станаха и основна мишена за гнева на собственици и наематели. Леви активисти и медии вече подклаждат масите. Протестиращи вече окупираха апартаменти в Мадрид и Барселона, придобити от инвестиционния гигант Blackstone Group LP. Подобни протести има и Ирландия.

През 2011 г. например, Blackstone заложи, че испанската икономика ще се подобри и удари рамо на Catalunya Banc SA, регионален заемодател и банка която струва на испанските данъкоплатци € 12 млрд. Blackstone плати € 3.6 млрд. за да купи кредити за € 6.4 млрд. в Каталуня, на правителствен търг. През 2013 г. купи в Мадрид 1869 субсидирани от испанската държава апартаменти за под наем, за € 125.5 млн. Отделно през юли 2014 купи и 40 000 ипотечни кредита в и около Барселона. В момента компанията има проблем и с незаконно настанили се в жилищата, а активистите протестиращи против капитализма обясняват, че те ''са на хората''.

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.2212