Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Да се следват големите, не винаги е добър избор

Да се следват големите, не винаги е добър избор
14.11.16 14:52

Автор: Р. Караджов
Да се следват големите, не винаги е добър избор

Защо да се следват големите на пазара на акции, не винаги е добър избор?! Ако може да копирате добрите им ходове, това не значи, че не може да копирате и техни грешки


Както вече казах през май, от 2013 г. насам Сорос залага на голям спад на пазара на
акции. Май месец, по груба моя сметка в подобни операции, предимно, чрез закупуване на пут опции бе затворил или вече изгубил (поради изтекъл падеж) $ 2.6 млрд. Сорос вместо да намалява залога си, го увеличава през тези няколко години и през август, купи отново огромно количество пут опции (4 милиона, при 2.1 милиона през пролетта) отново върху борсово търгуван фонд.
 


Въпреки ''сензациите'' в медиите, че е спечелил от Brexit, той загуби
пари, защото ако златото направи едно покачване (там имаше не много голям за размера на неговия фонд залог за покачване) от 9.91% (за кратко и сега е под нивото от юни), акциите в САЩ не се срутиха, а сроковете на опциите му продължиха да текат или да изтичат. При изборите САЩ, както писах в деня след тях, много малцина имаха късмета да реагират за изключителното кратко време. Докато азиатските пазари и форекс платформите на някои брокери можеха да отреагират на спада, това трудно може да се каже за опции върху индексен фонд, закупени на пазара в САЩ, поради разликата в часовите зони. Когато се случи краткият, не чак толкова голям мечи пазар (недостатъчно голям за неговите позиции), пазарът в голямата страна отвъд океана още не работеше, а когато отвори, продължи покачването започнало в Азия и Европа. 

Откак Сорос залага против S&P 500 Index, той се е качил с 34.59% (през май, този процент бе 20.53%). Което значи, че ако следвайки голямата акула бяхте заложили заедно с него, най-вероятно спестяванията ви щяха да отидат във вечните ловни полета. Това което той може да си позволи - да поеме загуба от няколко милиарда и това да не наруши в голяма степен капитализацията му, болшинството от хората не могат, защото биха заложили много по-голям % от собствените си спестявания, разчитайки на неговите ходове.


ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.16