Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Сирия е купила 1 млн. тона пшеница от Русия

Сирия е купила 1 млн. тона пшеница от Русия
14.10.16 19:45

Сирия е купила 1 млн. тона пшеница от Русия

Сирийската държавна агенция по закупуване на зърно е купила руската пшеница по $ 168 за тон
Пшеницата ще бъде доставяна в течение на годината след получаване на гаранции по заплащането по сделката


Сирийската държавна агенция по закупуване на зърно е купила 1 000 000 тона руска пшеница, по € 150 за тон ($ 168), което е необичайно голямо количество за единична сделка. Правителството на Башар Асад субсидира хлябa в областите които контролира, осигурявайки доставки за населението на плоските питки неизменна част от храната в арабските държави.

Сирия често купува пшеница от Русия, но това е необичайно голямо количество, което трябва да покрие нуждите на правителството за тази година, до следващата местна реколта пшеница през 2017 г.Пшеницата ще бъде доставяна в течение на годината след получаване на гаранции по заплащането по сделката. Контрактът е сключен при условията CFR, които предвиждат транспортна доставка на товара за сметка на продавача, а неговото застраховане, товарене и разтоварване е за сметка на купувача. Местната реколта пшеница в Сирия е почти наполовина от обичайните количества и най-ниската в 27 години, като бойните действия, окупираните от терористи или борци за демокрация (според медиите) области и бедните валежи допълнително ерозираха способността на Сирия да се изхранва. Държавната агенция е изкупила около 400 000 тона местна пшеница, но за останалите (нужни са около 1.5 милиона тона) се е наложила сделката с Русия която има рекорден добив на зърно. Още 350 000 тона руски пшеница заминаха за Сирия след 2 отделни търга през юли и август. Цената е по-ниска от обичайното, но това се дължи и на големия обем на сделката. Руската пшеница например за Египет, се движи между $ 177.94 и $ 187.03 за тон.

Преди гражданската война, Сирия беше износител на собствената си пшеница, като добивите в страната са стигали и до 4 млн. тона (производството на пшеница в България през 2016 г. е 5.6 млн. тона) в добрите години. Русия все още се обмисля изпращането на около 100 000 тона пшеница за Сирия като хуманитарна помощ, отделена от сделката. 

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0871