Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Nomura, Deutsche Bank и Monte dei Paschi с нови обвинения по стари дела

Nomura, Deutsche Bank и Monte dei Paschi с нови обвинения по стари дела
01.10.16 19:54
Nomura, Deutsche Bank и Monte dei Paschi с нови обвинения по стари дела

Nomura, Deutsche Bank и Banca Monte dei Paschi di Siena с обвинения за фалшифициране на отчети в Италия


 

Съдия е одобрил искане на прокурорите в Милано да се заведе дело срещу банкерите по обвинения, включващи 2 отделни трансакции на деривати, уредени от Nomura и Deutsche Bank

6 сегашни и бивши мениджъри на Deutsche Bank заедно с 2-ма бивши изпълнителни директори на Nomura Holdings и 5 от Banca Monte dei Paschi di Siena, са били обвинени в Милано в заговор за фалшифициране на отчети на третата по големина италианска банка и манипулиране на пазара. Съдия е одобрил искане на прокурорите в Милано да се заведе дело срещу банкерите по обвинения, включващи 2 отделни трансакции на деривати, уредени от Nomura и Deutsche Bank.

Няколко бивши изпълнителни директори на Monte Paschi и бивши банкери на Nomura също ще бъдат съдени по обвинения за възпрепятстване на регулаторите, след като разследването разкрива, че сделка от 2009 г., известна като Александрия, е била създадена да се прикрият загуби от предишна инвестиция.
 


Банките са посочени също като ответници в обвинението, тъй като италианските закони предвиждат отговорност на юридическите лица при някои престъпления, извършени от техни представители. Разследването е показало, че с трансакциите Monte Paschi е прикрила загуби за милиарди, което е довело до фалшиви отчети между 2008 и 2012 г. Бившите мениджъри на Monte Paschi са представили неверни данни за финансите на кредитора в годините между двете сделки – едната, подписана с Deutsche Bank през 2008 г., а другата – с Nomura през 2009 г. Изопачаването на данните за първи път попада във фокуса на вниманието през януари 2013 г., когато Bloomberg News съобщи, че Monte Paschi е използвала сделката с Deutsche Bank, известна като Санторини, за да прикрие загубите си от по-ранен контракт с деривати.

Най-старата банка в света коригира отчетите си и оттогава е принудена да иска от инвеститорите помощ за възстановяване на капитала си, след като акциите на банката се сринаха. Сега Banca Monte dei Paschi di Siena се опитва да убеди инвеститорите да изкупят лоши заеми за милиарди преди нова продажба на акции. Подобно разследване срещу Deutsche Bank в Германия бе спряно през февруари тази година.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1335