Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / 7.7 милиона американци притежават между 8 и 140 оръжия

7.7 милиона американци притежават между 8 и 140 оръжия
20.09.16 12:19

Автор: Използван материал от The Guardian
7.7 милиона американци притежават между 8 и 140 оръжия

Американците притежават около 256 милиона оръжия
Според проучване на Харвард и Североизточния университет, над 50% от тези оръжия са притежание на 3% от възрастното население на САЩ, което означава, че представителите на тази група имат средно по 17 средства за отбрана.

Броят на оръжията в американските домакинства се е увеличил със 70 млн. бройки от 1994 г.насам, като делът на притежаващите оръжие граждани, леко е намалял, от 25% на 22 %. Около 55 милиона американци притежават оръжие, средно по 3 бройки, като половината от населението имат само 1 или 2 оръжия, но има и група на собственици, около 7.7. милиона, които притежават между 8 и 140 оръжия.

Въпреки че безопасността в САЩ се е увеличила, тенденцията към все по-често закупуване на оръжия показва, че самозащитата е все по-важен фактор в купуването на оръжие. Докато делът на мъжете, притежаващи оръжие, намалява, този на жените купуващи си оръжие се увеличава.Жените са по-склонни да купуват оръжие за самозащита от мъжете и обикновено се ограничават само до един пистолет. В момента има разминаване между броя оръжия и броя убийства с огнестрелни оръжия. Има намаляване на инцидентите с оръжие на фона на увеличените им продажби. Швейцария е най-тежко въоръжената нация в света, но там освен лекия режим за лично оръжия, всеки зачислен към запаса на армията в страната е длъжен да държи оръжието си вкъщи. Страните с голяма собственост на лично оръжие в гражданите освен САЩ, са и макар не такава степен Швеция, Сърбия, Йемен, Саудитска Арабия, Финландия, Норвегия, Кипър, Уругвай, Франция, Канада, Австралия, Черна гора, Македония и други. 

Въпреки широко рекламираното мнение, че в България в населението има много оръжие, всъщност е точно обратното. Ние сме на 86 място, някъде между Хондурас и Свазиленд с много ниско ниво на огнестрелно оръжие сред населението.

 

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.2401