Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Инвестициите в хотели в Европа намаляват

Инвестициите в хотели в Европа намаляват
20.08.16 21:05

Автор: Р. Караджов
Инвестициите в хотели в Европа намаляват

Войната на територията на ЕС и Brexit свиват инвестициите
Обемът на инвестициите в хотели в Европа се понижава с до 51% през първите 6 месеца на годината в сравнение с 2015 г. и до почти € 6.9 млрд. 


Според CBRE във Великобритания обемът на инвестициите в хотели се понижава със 76% на годишна база през полугодието, на фона на това, че страната доминираше в сектора с десетилетия. Във Франция е отчетен силен ръст на сделките през второто тримесечие, но като цяло спад за полугодието до общ обем от € 508 млн.Обемите се подкрепят от по-засилената активност извън Париж (там се случиха миналата година терористичните актове) – най-вече в курортите в южните райони на страната, докато активността в столицата намалява, но през втората половина на годината вероятно и там ще намалеят след случая на 14 юли с терористичното нападение в Ница. Като цяло туризмът във Франция тази година с около 8.5% по-нисък. В Европа има едно изключение. Това е Германия, където е отчетен ръст от 34% на инвестициите в хотели, на годишна база, но това повече се дължи на държавните пари в сектора, наливани за да се сместят пришълците и едва ли ще е трайно явление.

След средата на лятото и Германия стана жертва на войната с Ислямска държава, а данните след този период може да очакваме в края на годината. Близкоизточни инвеститори продължават да се придобиват висококачествени активи в сектора с хотелите в Европа използвайки кризата за намаления в цените.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1198