Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Китай остава водещ купувач на роботи

Китай остава водещ купувач на роботи
16.08.16 21:33

Автор: Р. Караджов
Китай остава водещ купувач на роботи

Китай е най-големият пазар за индустриални роботи още от 2013 г.През май тази година китайската компания Midea Group, производител на електрически уреди, закупи контролния пакет акции от германския производител на роботи Kuka срещу $ 5 млрд.


Средната работна заплата по китайското крайбрежие се е повишила двойно от началото на века, до $ 14.60 на час, а високите заплати в Китай правят машините изгодни.
 


Друга причина за повишените покупки е и мнението на китайският бизнес, че трябва да се роботизира икономиката, за да могат китайските компании да останат конкурентоспособни. През миналата година китайският бизнес е закупил над 67 000 индустриални робота, като през 2016 г. се очаква продажбите на роботи са бъдат с 45.161% повече, а до 2018 г. се очаква продажбите на роботи да скочат с 141.935%.

Печеливши от ситуацията засега, са европейските и американски производители на роботи, като инвазията на роботите е подпомогната и от често по-ниската им цена и тези на компонентите за тях, в сравнение с цените в миналите години.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1429