Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Появата на масовата, домашна, шевна машина

Появата на масовата, домашна, шевна машина
13.08.16 00:46

Автор: Р. Караджов
Появата на масовата, домашна, шевна машина

На 12-ти август през 1851 г. Айзък Сингер получава патент за шевната машина със задвижване посредством педал, с което се освобождават и двете ръце на шивача
Още предните десетилетия се появяват работещи модели на шевни машини и се създават първите фабрики, но за пръв път в този модел модел и двете ръце на шивача са свободни, а не се налага задвижване с ръка или поредица от валове и ремъци вътре във фабриките, което прави индустрията много по-мобилна и евтина. Навлизането на домашните машини променя индустрията защото позволява по-евтино създаване на производство. Появата им създава истински бум в модата.Шоурум на М. Singer & Co. в Ню Йорк, 1855 г.


Следващите години шивашките фирми започват да никнат като гъби, а първите големи универсални магазини заливат света в конфекция. Цените на облеклата падат драстично. Шевните машини освобождават много свободно време на жените, които преди тях се налагало с дни всеки месец са закърпват или поправят така скъпите дрехи. В първия момент появата им е негативна за работниците, но в следващите години се създава огромна маса нови работни места с разрастване на шивашката индустрия, а падането на цените на облеклата увеличава пазара хиляди пъти. Стават важни в производството на мебели, завеси, кърпи, играчки и много други продукти. Увеличават многократно търсенето на памук, вълна и други материали за платове, засилват индустрията на машиностроенето.

Заедно с няколко съдружници Сингер основава компанията IM Singer & Co, която след 10 г. се превръща в най-големият производител на шевни машини в света, като компанията предлага понякога машините от врата на врата, машини на изплащане или под наем. Използвайки концепцията за взаимозаменяеми части развита дотогава най-вече при производителите на оръжия IM Singer & Co успява за няколко години да свали цената на машините си от $ 100 на $ 10 като в същото време успява да запази много високи маржове на печалба. Днес компанията е част от SVP Worldwide (дъщерна компания на Kohlberg & Company) която държи марките Singer, Husqvarna Viking и PFAFF.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0792