Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Фалшиви столове на мадам Дю Бари

Фалшиви столове на мадам Дю Бари
16.06.16 20:49

Автор: The Telegraph
Фалшиви столове на мадам Дю Бари 

Скандал засегна Версайския дворец, като полицията задържа двама топ антиквари за фалшиви столове от времето на Луи
XVИзвестни антиквари са арестувани във Франция преди дни, по подозрения за продажба на фалшиви столове на Версайския дворец


Столовете които би трябвало да са от времето на Луи XV, са купени за двореца за € 1.7 милиона. Задържаните са експерти за мебели от XVIII век и са работили в Париж. Отдела по борба с фалшифицирането е започнал разследването на двамата антиквари през 2012 г. Единият е Бил Пало, специалист по столовете, а другият е Лорент Кремер, собственик на една от най-старите галерии - Kraemer.Не по-малко от 13 такива столове са направени за апартамента мадам Дю Бари в 1769 г.


През последните 20 години дворецът във Версай е изкупил 10 от общо 13 стола, направени от майстора Луи Деланой. Той е направил и колекция през 1769 г. за Мадам Дю Бари, любовницата на Луи XV. Столове от XVIII век се считат за едни от най-изтънчените във френската история. Според Чарлз Хурман, почетен експерт по столове, датиращи от XVIII век и по чиито сигнал е започнало разследването, столовете, за които се твърди, че са оригинални, са скорошни копия. Сред тях са и столове от галерията Kraemer. Чарлз Хурман се усъмнил защото прекалено много столове са били в обръщение, включително и тези продавани от Christie's в Ню Йорк през 2001 г. 

Ако столовете продадени на Версай се окажат фалшиви, това би усложнило и дори съсипало бизнеса на всички антиквари на мебели, а много уредници на музеи и дори министри в чиито кабинети също има автентични или не мебели, ще бъдат засрамени. Специално тези столове, Министерство на културата на Франция приветства като ''национално богатство'', преди време.

 

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1284