Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Защо БАН излъгаха за броя на населението в България?

Защо БАН излъгаха за броя на населението в България?
07.06.16 20:29

Автор: Р. Караджов
Защо БАН излъгаха за броя на населението в България?

Допълнителните 1 милион зомбита са нужни защото идват избори - става дума за власт, контрол и париАко смятате, че надолу ''греша'', задайте си въпрос колко пъти в последните 10 години съм ви лъгал аз и колко пъти ви е лъгала властта?!


Защо е очевидно, че от Института за икономически изследвания на БАН излъгаха? Проста справка показва, че от Института за икономически изследвания на БАН лъжат, за населението на България. Според тях, населението на страната е намаляло само с 1 милион човека, но според ЦРУ сме намалели с 2 милиона - 7 186 893 (от юли 2015).

Ако към тях добавим тези 700 000 ''сезонни работници''*, както от Института за икономически изследвания на БАН наричат тези трайно установили се в чужбина българи, но които още имат български паспорт и се водят в избирателните списъци, населението на страната е 7 186 893 - 700 000 = 6 486 893.От 6.486 млн. около 81-82% имат право на глас, което означава, че реалните гласоподаватели в България са максимум 5 319 252. Според официални данни, 115 464 българи са гласували в чужбина (според мен напудрена, но горе-долу реална цифра) на последните парламентарни избори. Което означава, че на изборите може да се добавят само 5 319 252 + 115 464 = 5 434 716 гласа в най-добрия за властите случай. Което е напълно недостатъчно, защото става дума за пари и страх на властта от промени в статуквото.

Без зомбитата (1 милион) има голям риск някои от въпросите на референдума да минат (например за намаление броя на депутатите, мажоритарни избори, орязване на парите на партиите или пряк избор на шефове на МВР по места), което ще означава да се изпусне от контрол ''бизнес'' за милиарди лева годишно. Партиите получава и пари на глава добитък, без значение как гласува, дали гласът му е валиден или не. Колкото повече глави на хартия - толкова повече истински пари. 

Защо от Института за икономически изследвания на БАН са се съгласили да говорят глупости? Причината е проста - пак пари. БАН са на бюджетна издръжка, ако не говорят което е нужно, ще им спрат парите или ще ги закрият. 

Има и нещо вярно в казаното от БАН. То е че над 17 000 души работят в администрацията на сектор Земеделие, което означава, че на всеки 2-3 фермерa в България се пада по 1 земеделски чиновник за изхранване, без другите контролни и регулаторни органи в страната. А чиновниците не произвеждат ябълки, освен като краен изходен продукт, ако цитираме покойния президент на САЩ – Роналд Рейгън.

* Летния сезон на планета Нептун е около 50 г. (41.25 г. астрономическото лято). Може би Института за икономически изследвания на БАН са имали предвид сезонната заетост там, а когато сезонът свърши, българите ще се върнат.

  

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1272