Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Икономически активното и грамотно технически население e гласувало за националистите в Австрия

Икономически активното и грамотно технически население e гласувало за националистите в Австрия
23.05.16 11:17

Автор: Р. Караджов
Икономически активното и грамотно технически население e гласувало за националистите в Австрия

Изборите са преминали при много значителна активност72 % от работниците, работещите и бизнеса в Австрия са гласували за националистите


Безработните имигранти от Африка и Близкия изток (с право на глас), журналистите, адвокатите, артистите, тези с хуманитарни професии (без лекари и учители), антиглобалистите и левите, гласуваха за кандидата на зелените - Александър ван дер Белен.  

Подкрепата за Норберт Хофер е най-силна сред активното икономическите австрийски избиратели. Според анализи, 72 % от работниците, работещите и бизнеса в Австрия са гласували за кандидата на националистите. Сърби, хървати, руснаци, унгарци и другите източноевропейски имигранти с право на глас в Австрия са гласували предимно за Норберт Хофер. От завършили университет повечето (над 70%) са гласували за кандидата на зелените и популистите - Александър ван дер Белен, но... това са предимно завършилите хуманитарни профили. 

Завършилите техническа специалност (плюс историци, лекари и учители) са гласували предимно за кандидата на националистите. Самият Норберт Хофер е завърщил Техническия колеж за авиационни технологии в Айзенщат и после работи в авиокомпанията собственост на Ники Лауда - Lauda Air Luftfahrt GmbH която се сля официално с Austrian Airlines на 1 юли 2012 г.
 


На снимката, кандидатът на националистите, Норберт Хофер

Бившият лидер на Зелените - Александър ван дер Белен който засега губи, е против икономическата имиграция, но "за" приемането на бежанци. Колкото да е нелепо, но антиглобалисти, леви и артисти (така наречените ''демократични сили'') и борците с буржоазията и капитализма, гласуваха масово за кандидата на бежанците, зелените и популистите които в момента управляват ЕС. Тоест, гласуваха за кандидата подкрепящ поне на думи (и най-вероятно само на думи) търговското споразумение със САЩ. За кандидата на левицата са гласували и държавните служители. 

Кандидатът на националистите Норберт Хофер се обяви открито против Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ), но левицата, еколозите и ''младата интелигенция'' (разбирай, безработни младежи с хуманитарно образование - социолози, психолози и т. н.) които като цяло са противник на ТПТИ и активни на всички протести против споразумението, не гласуваха за него. Работниците, тези с висока квалификация, майсторски умения, които могат да боравят с машини и сложни съоръжения, са гласували предимно за кандидата на десницата (в някои индустриални райони в над 90% от гласовете), докато при ниско-квалифицираните без постоянна работа и професия, гласовете са разделени почти равно.
Сред пенсионерите (тези които изградиха икономически Австрия в последните 50 десетилетия), подкрепата за кандидата на националистите е водеща. Фермерите в Австрия масово са гласували за националиста, като подкрепата за него е водеща и сред представителите на старата, все още оцеляла австрийска аристокрация. За него са гласували и значителната част от индустриалците - едри, средни и дребни, както и занаятчиите в страната. Гласподавателите от Южна и Източна Австрия са гласували предимно в подкрепа на националиста. 

Предварителните резултати от втория тур дават 3% преднина на десния кандидат на Партията на свободата Норберт Хофер пред кандидата на зелените (обявил се за независим) Александър ван дер Белен. Към края на изборния ден при преброени на 100% гласували, без тези изпратили вота си по австрийската поща, Норберт Хофер печели 51,9% от гласовете срещу 48,1% за Александър Ван дер Белен. 14% от избирателите в страната са гласували по пощата и гласовете им ще решат изборите. 

Според конституцията на Австрия от 1929 г. обитателят на Хофбург (бившия зимен имперски дворец във Виена) има правото освен да открива Виенския бал, да разпуска правителството и да отказва да назначи канцлер. Норберт Хофер обяви, че ще даде на управляващата коалиция 6 месеца да се пребори с миграцията, престъпността и нарастващата безработица и ако тя не се справя, ще разпусне кабинета. 

18:20 часа.
Кандидатът на националистите Норберт Хофер остана (според преброяването) с 31 026 гласа назад от Александър ван дер Белен. В последните часове на преброяването кандидатът на левите популисти добави скоростно гласове в последния момент на преброяването и печели президенстския пост 50.03% с гласовете по пощата (голяма част от които от Турция), които тази година са рекордните 14% (900 000 гласа по пощата) от всички 6.4 млн. с право на глас. 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0696