Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Сенатската комисия по търговия на САЩ се заема с цензурата във Facebook

Сенатската комисия по търговия на САЩ се заема с цензурата във Facebook
16.05.16 15:19

Автор: Р. Караджов
Сенатската комисия по търговия на САЩ се заема с цензурата във Facebook

Председателят на американската сенатска Комисия по търговията, науката и транспорта поиска от Facebook да предостави списък на всички информационни материали пуснати или отстранени от отдела им за цензуриране на новини, от януари 2014 г.

Сенаторът поиска изясняване на "организационната структура" на функцията и точно посочване „кой в крайна сметка е отговорен за одобрението на неговото съдържание". Председателят на комисията много се интересуват дали щатът на Facebook включва служители (''куратори'' специално назначени във Facebook цензори които да отсяват всичко което би навредило на ляво-либералната политика водена от мрежата), които определят съдържанието на информацията.След разрастване на скандала, от ръководството на Facebook решиха да обявят, в дълга пълна с общи приказки за ''балансиране'' декларация, че ''те не са такива'', но не отговориха на въпроса защо има цензура. В опит да замаже положението, Марк Зукърбърг е поканил на 18 май в централата на социалната мрежа представители на консервативните медии, за да изясни (?) фактите в политическите, религиозните и расови пристрастия и налаганата цензура в подбора на новините избутвани или спирани от мрежата.

Във Франция Facebook заедно с Twitter и YouTube получи и поредното обвинение в антисемитизъм и подбуждане на омраза към евреите.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0745