Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / 70% от разходите на общините са провал

70% от разходите на общините са провал
11.05.16 16:55

Автор: banks.dir.bg
70% от разходите на общините са провалОколо 70% от разходите на общините могат да бъдат класифицирани като провал, а едва 5% като успех.


25% са дейностите, чието изпълнение и резултати не позволяват да бъдат зачислени към едната или другата група и са определени като "некласифицирани".


Което значи, че 70% от данъците които плащат гражданите се харчат напразно или най-малко без резултат и за нещо полезно. Това показва прегледът на всички публикувани одитни доклади на Сметната палата за общините в България, изготвен от Института за пазарна икономика. Общата сума на провала на общинската администрация е 3,5 млрд. лв. за 2011-2014 г.


В докладите са обхванати 83 общини и техните разходи за близо 6 млрд. лв. за периода 2011-2014 година. Класифицирани са тези разходи и програми, които според одитните доклади не изпълняват заложените цели. В тази графа попадат и необоснованите харчове, неикономичното използване на средства, лошото управление на имуществото, съществените нарушения при обществени поръчки.

Сред основните проблеми на местната администрация са управлението на бюджета, възлагането на обществени поръчки и разпореждането с имуществото на общините.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1314