Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Служители на Facebook с нови разкрития за цензурата налагана в социалната мрежа

Служители на Facebook с нови разкрития за цензурата налагана в социалната мрежа
11.05.16 04:41

Автор: Р. Караджов
Служители на Facebook с нови разкрития за цензурата налагана в социалната мрежа

Бившите служители на Facebook, Inc. признават за цензура и ''нагласяне'' на политическите новини
Бивши служители на Facebook, работили като ''куратори (в случая цензори) на новини'', споделят, че са били инструктирани да ''инжектират'' определени новини в потока от съдържание и да спират други!


Новинарската секция на Facebook работи като класическа медия, която пречупва новините през възгледите и пристрастията на работещите в нея и ръководството на корпорацията. Служители на Facebook редовно са потискали появата в социалната мрежа на новини, свързани с консервативни политици. Това твърди пред сайта Gizmodo и журналист, който е работил във Facebook, Inc. по този проект (цензуриране). Новините в мрежата се изтикват или цензурират от избрана група професионалисти-журналисти с неясна лявоцентристка чувствителност. 

Facebook са потискали появата на определени политически новини дори когато те са били популярни, били са интересни на потребителите, те са ги чели и споделяли, без да се плаща за рекламирането им. Бивши служители на Facebook, работили като ''куратори на новини'', споделят, че са били инструктирани да ''инжектират'' определени новини в потока от съдържание. Новите разкрития за цензурата във Facebook идват само дни, след като Gizmodo също писа за наличието на екип във Facebook, определящ кои новини да се появят в горния десен ъгъл на екрана. В екипа по цензура работят млади журналисти, на които е било казано да предпочитат новините на медии като CNN, The New York Times и BBC (''плуралистични'') и да избягват консервативни издания като Breitbart, Washington Examiner и Newsmax. Тези издания просто са били изключвани от алгоритъма. Мениджърите на екипа занимаващ се с новините, изрично инструктират ''кураторите'' изкуствено да манипулират тренда в новините по различен начин. Кураторите (цензорите) във Facebook имат достъп до списък с класация на налагащите се теми, който да дават приоритет на историите които трябва да бъдат показани на Facebook потребителите. Понякога в зависимост от това кой е на смяна, заглавията попадат в черния списък или се налагат като тенденция. Според друг служител на Facebook компанията е имала един вид ''отвращение'' към десни източници на новини. Когато дадена новина се е сметнела за важна, дори тя да не е била четена, е била изтиквана в заглавията. В някои случаи точно такива теми първоначално безинтересни са ''инжектирани'' и след като попадат в челото се превръщат насила в номер 1 в новинарския поток. Така например новините за движението #BlackLivesMatter (създадено от самите Facebook) са били ''инжектирани'' в новинарския поток, а в последствие представени като ''мощно присъствие'' в социалната медия.  
Добавянето на човешка намеса към компютърния алгоритъм само по себе си не е подсъдно (според закона), но не отговаря на твърденията на Facebook (които се оказват наистина лъжа), че потребителите виждат най-напред това, което е най-интересно за тях и най-популярното сред болшинството хора, нито, че Facebook е платформа за хора и перспективи от целия политически спектър, както твърдят от ''социалната'' мрежа. Във Facebook са манипулирани дори новините за полета на Malaysia Airlines Flight 370 и атаките от страна на терористите над Charlie Hebdo в Париж.

На страната на Ислямска държава ли са Google, Facebook и Twitter?  

Gizmodo са се обърнали към Facebook за коментар за всяко от тези конкретни твърдения по електронна поща и телефон, но не са получи смислен отговор.
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.153