Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Принц Кирил Сакскобургготски за България

Принц Кирил Сакскобургготски за България
09.05.16 09:20

Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Принц Кирил Сакскобургготски за БългарияПринц Кирил Сакскобургготски, принц на Преслав и Херцог на Саксония, вторият син на цар Симеон II е завършил в завършил университета в Принстън (Теоретична и квантова физика)


Членството на България в ЕС е позитив за бизнеса, но съществуват силни бюрократични ограничения и проблеми в съдебната система които трябва да бъдат решени за да се подобри бизнес климата в страната.


Мерките за облекчаване на бизнеса са показвали в историята от древна Гърция, през Венеция от XIII век до днешната Силициева долина (Silicon Valley), че облекчаването на търговията е създавало центрове в които се създават лидерите в бизнеса. България донякъде нямаше късмет с близките кризи около нея, кризата в Югославия, сега в Гърция и назряващите тепърва проблеми в Турция.В близко бъдеще обаче би трябвало да видим сравнително позитивен период за България. Обвързаността на лева с еврото дава стабилност, а това е важен фактор за инвестиционния климат в страната, но официалното присъединяване към еврозоната би било още по-голямо предимство за България. Близостта до Турция и Централна Азия също дават преимущество на страната защото превръщат страната във важен транзитен пункт. Според Принц Кирил увеличаването на дълга с цел инвестиции в инфраструктура и развитие има позитивен ефект. Би възникнал проблем, ако този дълг бъде използван за финансиране на неустойчиви проекти.

Принц Кирил Сакскобургготски, принц Преславски и херцог на Саксония, вторият син на цар Симеон II, е завършил в завършил университета в Принстън (Теоретична и квантова физика). Специализира финанси, живее и работи в Ню Йорк и Лондон като експерт по сливания и придобивания в централите на Lehman Brothers до 2001 г. От 1997 г. е директор в лондонския хедж фонд GLG Partners, Inc. дъщерно дружество на Man Group Plc. Интересите на принца са капиталовите пазари, акции, облигации, търговията с деривати, борсов арбитраж и други. Хобито му е европейската история и Кайт Сърф.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0955