Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Гай Юлий Вер Максимин – Максимин Трак (Maximinus Thrax)

Гай Юлий Вер Максимин – Максимин Трак (Maximinus Thrax)
07.05.16 18:37

Автор: Р. Караджов
Гай Юлий Вер Максимин – Максимин Трак (Maximinus Thrax)

Максимин е роден на територията на днешна Северна България
На 22 април през 238 година Римският сенат обявява за незаконен императора Максимин Трак, заради неговите кръвожадни методи на управление и заради високите данъци 


Максимин е роден на територията на днешна Северна България. Още не е ясно дали баща му е тракиец или германец, за майката се предполага, че аланка. Преди да стане войник, Максимин бил овчар. Отличавал се със своята храброст, изключителна сила и огромен ръст. Имал голяма популярност и бил почитан като герой сред войските. От обикновен войник, се издигнал до станал старши трибун на легионите.

Максимин е качен на престола от войските в Германия след заговор и убийството на император Александър Север. Не отишъл в Рим, а само изпратил съобщение до сената, с което уведомил, че поема властта. Режимът на Максимин засегнал интересите както на сенаторите и конническо съсловие, така и на широките маси от населението, тъй като още с идването си на власт качил данъците.Единствените които били доволни от неговото управление били войниците, докато парите не свършили. Събирачите на данъци започнали да прибягват до насилствени методи и незаконни конфискации. Недоволството от управлението на Максимин Трак нарастнало дотолкова, че през 238 г. аристократите от римската провинция Африка убили събиращия налозите и провъзгласили двама други императори, а Сенатът в Рим обявил Максимин Трак извън закона. Максимин тръгнал към Рим за да се разправи със заговорниците, но всички градове по пътя му затваряли врати и отказвали да му помагат. Сред войниците на Максимин започнали размирици поради появилия се глад и поради липса на пари за заплати. Максимин Трак решил да плячкоса град Аквилея за да си осигури провизии и пари, но по време на обсадата собствените му войници загубили вече търпение го заклали заедно със сина му.

След убийството им труповете на Максимин и сина му са оставени без погребение, в Рим побеснялата тълпа избила малкото останали негови поддръжници, в градовете в които още управлявали негови префекти последните били заловени, обезглавени, а главите им жителите изпратили в Рим. Максимин Трак управлява от 20 март 235 г. до април 238 г. В обноските си Максимин Трак бил груб, високомерен и надменен.

 

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1405