Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Прекалени очаквания върху китайския юан

Прекалени очаквания върху китайския юан
22.04.16 00:03

Автор: Р. Караджов
Много инвеститори очакват срутване на китайската валута
Прекалени очаквания върху китайския юанЗа последните 12 месеца юанът се обезцени едва с 4.348 %


Юанът едва ли ще се обезцени със скоростта и степента с която големи спекуланти, фондове и банки очакват


Джордж Сорос говори, че виждал прилика между Китай днес и срива в САЩ през 2008 г., но мисля, че надеждите му и на още големи и малки спекуланти и хедж фондове, относно бърза и голяма обезценка на юана няма да се случат.Китай обезцени валутата си на няколко пъти, но с малко и дори да продължи да обезценява валутата си, това няма да е с бързи темпове, а китайците могат да си позволят да са бавни, дори много бавни и внимателни, защото имат все още грандиозни валутни резерви. Китай не са САЩ, но не са и Тайланд или Малайзия, а много по-големи, богати и с дисциплиниран бизнес и население. Приликата е по-скоро не с кризата в САЩ, а с Балонът Хейсей. Когато той се пукна, не само йената не поевтиня, а дори поскъпна, точно по същата причина, големите тогава резерви от валута на Япония. Сега едва ли ще станем свидетели на поскъпване на юана освен ако окончателно не се отвърже като валута и не станат чудеса, но едва ли ще сме свидетели и на скоростно обезценяване.

А много от големите спекуланти, фондове и банки са заели позиции в опции и фючърси чиито падеж наближава и или трябва да се прехвърлят на нови и пак да чакат или да се откажат.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1375