Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Грамофонните плочи с рекорди в продажбите

Грамофонните плочи с рекорди в продажбите
18.04.16 01:57

Автор: Р. Караджов
Грамофонните плочи с рекорди в продажбитеПродажбите на грамофонни плочи са достигнали най-високото си ниво от 20 години насам


1976 г. е най-големият пик в продажбите на плочи. 80-те години продажбите на плочи все още са на рекордно високи нива, но започват да спадат плавно до 90-та година изместени от касетите (които имат пик в края на 80-те) и CD които имат най-високи продажби около 2000 година.

Между 1990 и 1995 г. винилът преживява известен ренесанс, след което следва нов спад до 2006 г. Търсенето на плочи не е спряло да расте в последните 10 г., като в момента нивото на продажбите е най-високо от 1995 г., когато бе предния бум. От 10 години грамофонните плочи преживяват ренесанс. Още през периода 2006 - 2007 г. продажбите в Европа и Новия свят са са увеличили с 85.8%, като не спират да се качват с подобни темповете и следващите години. Според данни на British Phonographic Industry продажбите на винилови записи са се увеличили с почти 60% между януари и март, сравнено със същия период на 2015 г. По-високите маржове на печалби (двойно по-високи) на грамофонните плочи подтикват и производителите да рекламират точно този продукт. По-високите цени на плочите, мястото за тяхното съхранение, цените на устройствата за възпроизвеждане (грамофоните) направиха винила символ на успех и по-висока истинска или не, класа на качество. Благодарение на широкото използване на CD-та, грамофонните системи изчезнаха за кратко от пазара, но сега техния ренесанс от страна на оцелелите производители, е на много по-високи цени.

Някои меломани пък все още пазят 30-40-50 годишната си техника, която по думите им не се нуждае от никаква друга поддръжка, освен почистване и все още работи перфектно. Днешните грамофони (поне хубавите) нямат и ремъчни предавки (нещо което подлежи на износване в много по-голяма степен), които бяха отречени от един от производителите на грамофони някъде през началото на 80-те.

Катастрофата с видеоигрите в началото на 80-те

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1187