Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / 50-те най-големи корпорации в САЩ са скрили $ 1,4 трлн. в офшорки

50-те най-големи корпорации в САЩ са скрили $ 1,4 трлн. в офшорки
14.04.16 19:47

Автор: Р. Караджов
Apple inc. оглавява списъка с $ 181 млрд. в данъчни убежища

Apple като стожери в опазване на правата на човека оглавява таблицата на Oxfam с $181 млрд., които се държат от 3 офшорни дъщерни дружества на корпорацията. Сред големите са Microsoft с $ 108 млрд., компанията майка на Google - Alphabet, Pfizer, Walmart, General Electric, Exxon Mobil и други. 

50-те най-големи компании обхванати от проучването, са получили и $ 11,2 трлн. под формата на федерални кредити, спасително финансиране и гаранции по заеми за същия период. Корпорациите харчат милиони за лобисти, които да извоюват по-голяма държавна подкрепа за сметка на данъкоплатците.Скандалът с изтеклите (откраднати) документи на Mossack Fonseca & Co. изтекъл в социал-либералния Süddeutsche Zeitung (който премълча насилието над жени в Колн), е нищо в сравнение с истинските мащаби на този вид бизнес
и по-скоро цели елиминиране на конкуренцията в офшорната индустрия и разчистване на сметки


Разходите на 50-те корпорации за периода за лобисти достигат $ 2,6 млрд. като за всеки $ 1, похарчен за лобисти, получават по $ 130 данъчни отстъпки и повече от $ 4000 под формата на федерални заеми, гаранции за кредити и спасителни пакети. Сумата на корпорациите в офшорките е по-голяма от икономиката на Русия, Южна Корея и Испания и е концентрирана в мрежа от над 1 600 офшорни компании. Анализът на Oxfam America за 50-те най-големи американски компании се публикува на фона на скандалите след публикуването на т. нар. Panama Papers. 

През 1952 г. корпоративните данъци са обхващали 33 % от федералния бюджет на САЩ, днес те са само 9%. Всеки данъкоплатец в САЩ трябва да плащат средно допълнително по $ 1 026 годишно, за да компенсира избягването на данъци от компаниите.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1731