Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Липсата на защита на собствеността в България гони инвеститорите

Липсата на защита на собствеността в България гони инвеститорите
11.04.16 17:27

Автор: dariknews.bg
Липсата на защита на собствеността в България гони инвеститорите

Чуждите инвестиции внимателно заобикалят страната ни поради неработещите съдилища и МВР



Малко е нужно да изведеш една държава от варварство до изобилие – мир, ниски данъци и работеща съдебна система – Адам Смит

Само един от крадците в България е станал незаконно собственик на повече от 119 фирми и 80 леки автомобила, напълно необезпокояван от властите, които ‘’щели били’’... и други обещания които слушаме от десетилетия... Освен на крадлите от Игнатиево, българските съдии, прокурори, ченгета, чиновници и политици помагат и на много по едри крадци. Това вече е ясно на много от инвеститорите, които задават дежурния въпрос има ли въобще шанс защитата на частната собственост и след изясняване на реалното положение (в частни доклади и разговори) насочват интереса си към други дестинации. 

Стефан Алексов дълго ще помни това събуждане: ''Сутринта, докато си бях в леглото, счетоводителката ми се обади и ми каза: ''Знаеш ли, че ти вече не си собственик на твоята фирма?''. Реакцията му след новината е светкавична - в рамките на половин час блокира банковите сметки, знае, че обикновено измамниците се опитват първо да източат тях и да разпродадат активите. Така блокирани остават над 100 000 лева, а Стефан Алексов започва да си задава въпроси - как непознат за него човек е станал собственик и управител на неговата фирма? Оказва се, че това не е никак трудно.



Разграбена безнаказано пред погледа на полиция, прокуратура и съд фабрика в България в гр. Левски


Пропуск (''случаен'') в Агенцията по вписванията позволява на всяко лице, което си закупи електронен подпис, който е за около 50 лева, да влезе и да си подаде данните за промяна на собствеността на една с друга фирма с цялата си отговорност, която носи електронния подпис. За да придобиеш фирма на друг човек, не се налага да имаш никакъв документ черно на бяло. Тоест всичко става, благодарение само на това, която е станало по Интернет, моят подпис електронно е прекопиран, защото Агенцията по вписванията допуска само електронни документи. Изискват само копие на документ на хартия, която също лесно всеки 18-годишен човек може да го направи, всеки ученик дори в 8 клас може да направи това нещо.

Именно по тези стъпки най-вероятно е минал новият собственик на фирмата. Написал е, че е проведено Общо събрание, в което 98 % от дяловете стават негова собственост и само 2 % остават на стария собственик, увеличил е капиталът на дружеството по документи и нито един от всички тези документи не е оригинален. Седалището на фирмата също е променено - от Благоевград на София.

Измамникът с покровителството на държавата си е присвоил по същия начин 119 фирми. Станал е собственик и на повече от 80 леки автомобила. Сред фирмите има големи дружества като вносители на известна марка автомобили, както и производители на хляб. Въпреки, че това е не първия подобен случай, обичайна практика е от години и дори се намесваха чужди посланици, властите и съдиите ни неглижират проблемите уж ‘’случайно’’, което обяснява катастрофалния отлив на чужди инвестиции в страната ни.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0692