Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Акционерите на Marriott и Starwood одобриха сделката

Акционерите на Marriott и Starwood одобриха сделката
08.04.16 19:18

Автор: Р. Караджов
Акционерите на Marriott и Starwood одобриха сделката


Акционерите на Marriott и Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. одобриха продажбата за $ 14.41 милиарда на Starwood, като така Marriott International Inc. става най-голямата хотелска верига в света.


Гласуването слага край на напрегнатите преговори през последния месец месец, в които Marriott трябваше да даде отговор в последната минута срещу конкурентна оферта от Insurance Group Anbang от Китай. След агресивно преследва Anbang изведнъж оттегли офертата си миналата седмица, разчиствайки пътя за Marriott International Inc. Придобиването вече е одобрено от американските антитръстови регулатори, но все още трябва да разчисти и евентуални проблеми с властите в Европейския съюз и Китай. Сделката се очаква да приключи в средата на тази година. Притежателите на над 79% от акциите на Marriott и 63% от акциите на Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. гласуваха днес в подкрепа на сливането.

Големината на новите Marriott International Inc. ще даде още мощност в ценообразуването при договарянето с туристическите агенции и повече договори за корпоративни клиенти. Двете компании в последните месеци се позиционираха и в Куба. Следващата по големина хотелска корпорация в света е Hilton Worldwide Holdings, Inc. с 4 500 локации и около 735 000 стаи.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.2239