Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Олимпийските игри

Олимпийските игри
04.04.16 23:25

Автор: Р. Караджов
Олимпийските игри

Олимпийските игри в Рио де Жанейро засега пред празни трибуни
При продадени едва половината от билетите, само 4 месеца преди началото новият министър на спорта на Бразилия търси начини за увеличаване на продажбите


Той заяви, че правителството може да закупи билети, които ще бъдат предоставени на държавни училища. Колко ще струва това на данъкоплатците в Бразилия която е затънала в една от най-тежките си кризи от десетилетия, не е ясно. Държавата се тресе от скандали и обвинения за корупция, а още в началото на годината се разбра, че резходите на игрите са надвишени с поне 25 % повече от планираното. Олимпиадата досъсипва Бразилия, подобно на досъсипването на Гърция от олимпиадата в Атина и началото на кризата в Русия с олимпиадата в Сочи. 

Заради страхове от високото ниво на престъпността и тероризма, правителството планира да използва двойно повече агенти по сигурността, отколкото по време на игрите в Лондон през 2012 г., когато бяха взети драконовски мерки поради заплахи от терористични атаки.Преди броени дни кметът на Бостън обяви, че градът се оттегля от желанието да бъде домакин на Летните олимпийски игри през 2024 г. Марти Уолш обяви, че няма да подписва никакви договори, които карат данъкоплатците да превишават разходите си, които са гарантирани всеки път, когато някой е домакин на международно спортно събитие. В повечето случи олимпиадите са финансова катастрофа за страните домакин и в последните 40 години много рядко някои от домакините са излизали на печалби. В повечето случаи загубите (освен за МОК) се измерват в милиарди за няколко дни съмнителна ''слава''. 

Преди няколко години Бразилия построи нови стадиони за Световно първенство по футбол 2014 г. В град Бразилия бе издигнат стадион за $ 550 млн. Днес той се използва като паркинг за автобуси. Тогава събитието също се превърна в грандиозен провал, с десетките жертви по обектите и отрицателния баланс в парите.

 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1767