Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Агенция Автомобилна администрация (ДАИ) и Uber

Агенция Автомобилна администрация (ДАИ) и Uber
31.03.16 16:53

Автор: Р. Караджов
Агенция Автомобилна администрация (ДАИ) и Uber

По време на престоя си начело на Агенция Автомобилна администрация (бившите ДАИ), шефът на агенцията се прочу с това, че поведе война срещу Uber Technologies Inc.Той бе основният виновник корпорацията да бъде притисната да закрие дейността си в България. Според слуховете, за спирането на дейността на Uber България е получил подкуп от 100 000 лева от компании в таксиметровия бранш. 

Тогава държавният апарат начело с Агенция Автомобилна администрация тръгна срещу базираната в Калифорния корпорация с обвинения, че вози без лиценз, без психотест за шофьори, нарушавала законите за конкуренцията (?), извършва нерегламентирани финансови операции (теглейки пари от картата на клиентите) или поне това обясниха.Сега, само месеци по-късно, по време на ареста в сейфа на директора на агенцията (на работното му място), са намерени подкупи прибрани от него за последните 3 работни дни в размер на 13 000 лв. и 6000 евро, в жилището му са намерени още 200 000 лв. и ключ от сейф в банка, който все още не е отворен. Последната 1 година над 700 неграмотни са получили шофьорски книжки без да могат да пишат и четат срещу подкуп от 1000 лева. 

Това едва едва ли има нещо общо с това което вече съм писал, че обичайната практика на корпорацията съвсем леко и малко по-изтънчено се разминава понякога с дейността на ония с бухалките и че харчи милиони за да наема екипи от следователи и журналисти които да ровят в мръсното бельо на тоя и оня за да се оказва натиск... Но имам подозрения, че Uber Technologies Inc. ще се върне и то скоро.

 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1986