Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Туристическият бизнес в Европа тежко засегнат от терористичните атаки

Туристическият бизнес в Европа тежко засегнат от терористичните атаки
30.03.16 16:04

Автор: The Wall Street Journal
Туристическият бизнес в Европа тежко засегнат от терористичните атаки

Ефектът за туризма от атаките в Брюксел след атентатите е светкавичен
 

Само за няколко дни заетостта в някои хотели в Брюксел падна до едва 25%. Ден преди атентатите хотелите в града са били заети на около 82%. Последва верижна реакция и в други европейски градове, представляващи основна туристическа дестинация. Нивото на заетостта на хотелите в Лондон се понижи до 58%, а в Париж падна до 67%. Тези данни са въз основа на извадка на хотелите в двата посочени града и представляват спад съответно с 24,7% и с 15,1% в сравнение с нивото година по-рано.

Туристическа индустрия е от решаващо значение за поддържане на икономическия баланс в Европа, а хотелиерството и туризмът съставляват около 10% от европейския БВП. Хората започват да гледат на Европа като място, което вече не е сигурно, а китайците не правят разлика между Франция, Италия, Германия или Испания – за тях всичко е Европа. Хотелиерската консултантска компания MKG Hospitality посочва, че средният приход в Париж за свободна стая - мярка за здравето на хотелиерския бизнес, е отбелязал понижение с 13% през първите два месеца на 2016 в сравнение с година по-рано. Компания Priceline Group, която притежава сайта Booking.com, заяви, че нейният годишен ръст в продажбите на хотелски стаи в световен мащаб е бил с 10% по-нисък в седмицата след кървавите атентати в Париж.

Намалели са и резервациите в авиокомпаниите и броят на пътниците, запазили полети близки до датите на заминаване. Най-голямата авиокомпания в Европа, според осъществявания от нея трафик Air France – KLM, отчете загуби от 120 млн. евро от нереализирани продажби, макар че резервациите са започнали да се възстановяват в края миналата година. Търговците на дребно, особено тези в луксозните магазини, които силно зависят от международните туристически купувачи, също са отчели забавяне на техните продажби.


 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.102