Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Apple inc. има огромно количество пари в брой, но тегли кредити

Apple inc. има огромно количество пари в брой, но тегли кредити
28.03.16 19:22

Автор: investor.bg
Apple inc. има огромно количество пари в брой, но тегли кредити

Заради ниските лихвени проценти това не е проблем, а от обратното изкупуване на акции, инвеститорите са доволни
Apple inc. представи новия си iPhone. Но той нито е по-голям от предпоследния, нито има забележителни иновации 


Въпреки това Apple е марка, затова клиентите ще купуват отново и отново продуктите на компанията и ще плащат с удоволствие повече спрямо конкурентните устройства с подобни параметри. Високите цени (заради така желаните високи маржове) и ниските разходи (заради максималния аутсорсинг на производството в страни с ниски заплати) водят до огромните печалби. Именно това уравнение успя да усъвършенства Apple.Печалбите от бизнеса се прехвърлят на онова място, където те са облагани най-малко, а излишъците и печалбата се трупат в сметките на Apple inc. Но парите нито могат да се инвестират в нови продукти, нито може да се върнат към акционерите. Защото в такъв случай ще се върнат в САЩ, където подлежат на по-високо данъчно облагане и Apple ги оставя там, където са. Големите пари, макар че Apple не може да ги докосне заради данъците, будят желания в инвеститорите на компанията. За да може да го погасява, Apple inc. взима дълг, въпреки, че разполага с над $ 200 милиарда в брой. Предвид ниските лихвени проценти в момента това не е проблем и Apple не плаща почти нищо за парите, които заема. 

За да задоволи инвеститорите които искат своя дял от парите които печели компанията (Иначе за какво им е да влагат в нея?), Apple изкупува отново собствените си акции с евтини пари на кредит. Създаденото търсене на акции поддържа курса висок, имиджовата позицията на най-скъпата компания в света бива защитена, а инвеститорите в компанията доволни, защото ако искат да осребрят инвестицията си, ще го направят на високи цени. Това не е патент само на Apple. В последните години е масова практика компаниите да изкупуват собствените си акции с евтини кредити.

 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

13.3333