Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Deutsche Bank продължава да затъва

Deutsche Bank продължава да затъва
27.03.16 09:50

Автор: Р. Караджов
Deutsche Bank продължава да затъва


Инвеститорите обикалят банката със загриженост или интерес, в зависимост от позициите си


Въпреки успокоително, обратно изкупуване на облигации, рискът Deutsche Bank да бъде следващата голяма фалирала банка, не е минал.

Миналата година те са бяха обект загуба от $ 7.00 милиарда от лоши кредити. Въпреки, че това е голяма загуба, не би била проблем за банката, но има друг много по-заплашителен. Оказва се, че Deutsche Bank има експозиция в производни за $ 54 500 000 000 000 и това с нулите не е печатна грешка. Тези $ 54.5 трилиона, са по-високи от тези на JPMorgan които са $ 51.7 трилиона. Лично аз обаче имам много големи съмнения, че експозициите на Deutsche Bank са вероятно с повече неликвидни или поне трудно ликвидни продукти от американската JPMorgan. Експозициите на немската банка са 9.909% от всички деривати които са за около $ 550 трилиона в планетарен мащаб, което означава, че въпреки, че част от продуктите са създадени от нея, а други са на клиенти, едно дори по-малко движение в цените на финансовите пазари може да подрони способността на Deutsche Bank да издържи. Всичко това привлича и вниманието на тези инвеститори които залагат или биха заложили на един колапс на банката.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1922