Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Според Джейкъб Ротшилд ситуацията на пазарите ще се влошава

Според Джейкъб Ротшилд ситуацията на пазарите ще се влошава
09.03.16 19:17

Автор: Натаниел Чарлз Джейкъб Ротшилд, 4-ти барон Ротшилд
Според Джейкъб Ротшилд ситуацията на пазарите ще се влошаваСитуацията на глобалните финансови пазари ще продължи да се влошава през настоящата 2016 година


Според Натаниел Чарлз Джейкъб Ротшилд, 4-ти барон Ротшилд, председател на Съвета на директорите на RIT Capital Partners plc (Rothschild Investment Trust), световната икономика е пред риск от рецесия. В най-лоша позиция ще са държавите, които пряко зависят от конюнктурата с цените на стоковите пазари за петрол и метали.

В последните години наблюдавахме как развиващи се страни с буквално взривни темпове увеличаваха валутните си външни дългове. Сега те ще трябва да връщат тези пари, но в много по-неблагоприятна конюнктура.Затова страни като Бразилия, Русия, Нигерия, Казахстан и Украйна са в голяма беда. До момента все още не са ясни мащабите на забавянето на китайската икономика, а кризата в Близкия Изток е далеч от овладяване. Разочароващи са данните за икономическия ръст в ЕС и САЩ. Пред инвеститорите стоят сериозни рискове и затова фондът рязко съкращава своите вложения в акции от края на миналата година. В тези трудни времена по-важно е да съхраниш капитала си, отколкото да правиш сметки колко ще спечелиш от него.

RIT Capital Partners plc води своето начало от Rothschild Investment Trust, който първоначално е свързан със семейна банка, NM Rothschild & Sons. RIT Capital Partners е британски инвестиционен тръст, посветен на инвестиции в ценни книжа и котирани специални ситуации. 

Фондът има средна обща възвръщаемост от 12,7% годишно за акционерите си от своето създаване досега. Той е един от най-големите инвестиционни тръстове в Обединеното кралство, а Лорд Ротшилд и семейството му са най-големите акционери с дялово участие от 21%.

 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0835