Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / БТВ в опит да оправдае журналистите си вземали пари под масата

БТВ в опит да оправдае журналистите си вземали пари под масата
07.03.16 13:56

Автор: Владимир Каролев
БТВ в опит да оправдае журналистите си вземали пари под масатаЖурналисти и ''еколози''
 си делят държавните пари 


БТВ хвърлиха Векилска в откровено жалък опит да оправдаят журналистите си, които взимат пари от зелените НПО и след това правят репортажи срещу развитието на зимния и летния туризъм в България.

Освен че журналистът Цветков не отрече, че е взел хиляди левове за участие в семинар на Тома Белев по проект за 8.5 милиона лева, той открито си призна, че е участвал и в проектите за лешояди за около 10 милиона лева общо. Няколко въпроса към bTV:Лифтовете, ужасът за екологията според зелени и медии. Снимка, e-vestnik.bg


1. Имайки предвид, че проектите на Фонда за флора и фауна, в които Цветков участва, започват от 2009 и продължават до ден-днешен, те, включително директорът новини и актуални предавания Венелин Петков, били ли са в течение, че техен журналист получава пари от зелените НПО-та и като такъв журналистическата му безпристрастност е под въпрос?

2. Има ли и други журналисти с фокус върху отразяването на туристически теми, които взимат пари от зелени НПО-та?

3. Кое отговорно лице е предложило отразяването в прайм тайм на вечерните новини на измътеното от лешояд яйце? Сигурен съм, че Ладислав Цветков няма тези правомощия. Ако това е платен материал, защо няма знак ''платен репортаж'' и какво прави платен репортаж в новинарската емисия, а не след нея?

4. Журналистите им, които взимат пари от зелени НПО-та, имат ли и един позитивен материал за българския туризъм от 2009 до 2016 (периода, през който са участвали в проектите на зелените)? Ако нямат, то за каква обективност говорим?

5. Не смятат ли, че зрителите на bTV заслужават да знаят, че журналисти от телевизията взимат пари от НПО-та, които водят откровена война срещу българския туризъм и се управляват от партийни кадри или съпрузи/съпруги на партийни кадри на ПП Зелените?

И когато говоря за война срещу определени проекти в туризма, нямам предвид само зимния. bTV бяха движеща сила зад атаката на зелените срещу проекта на Карадере на архитект Норман Фостър (един от най-зелените архитекти в света), като посветиха две седмици ''разследвания'', за да стигнат до собственика на инвеститорската компания, който нито се е крил, нито е отказвал информация и е известна ирландска бизнес фамилия. Както и зад атаката срещу проектите на стотици метри зад плаж Корал, където основен предприемач е испанската Ибердрола - компания с приходи, надхвърлящи БВП на България. И в двата случая, телевизията снимаше пясък и мидички, които нямаха нищо общо със закупените от инвеститора парцели. Защо? Те си знаят. Само с тези си две медийни кампании, bTV и партия Зелените вече повече от 2 години пречат на стартирането на чужди инвестиции за около 1 млрд.  лева в българската икономика и то с безупречен екологичен профил и ясен краен собственик на компаниите.

Това ли са "всичките гледни точки" и независимата журналистика на най-голямата българска телевизия?

P.S. Съчувствам на уважаваната от мен журналистка Мариана Векилска, която се чувстваше откровено неловко, че е вкарана в този опит за лъскане на имидж. 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1503