Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Продавачът на идоли не се кланя на боговете

Продавачът на идоли не се кланя на боговете
04.03.16 13:17

Автор: Р. Караджов
Продавачът на идоли не се кланя на боговете

Продавачът на идоли не се кланя на боговете, той знае от какво са направени - Конфуций
Още във вторник вечер излезе новината, че на Уол Стрийт (които иначе са дежурни злодеи за медии и леви) били силно притеснени от номинирането на Тръмп за кандидат, след супервторника в САЩ, в който той и Клинтън се очертаха като фаворитите за Белия дом на републиканци и демократи.

Новината обиколила всички световни, сериозни и достоверни медии, включително широко отразена и в българските, бяха цитирани експерти (къде без тях.. и боб да си купите от бакалия, е нужно експертно мнение и поне три журналистически проверки) които да затвърдят мнението, каква голяма опасност е Тръмп, щом дори злодеите от Wall Street му нямат доверие. Лъжа ли е и това твърдение? Естествено, че да! Ако имаше притеснение, акциите щяха да падат. Те обаче се качиха.На снимката, Хилъри Клинтън на сватбата на Тръмп през 2005 г.


Dow Jones се качи от вторник насам с 2.613 %, NASDAQ се качи с 2.942%, S&P 500 се качи с 0.750. NYSE MKT Composite Index, които е продължение на индекса на бившата вече Улична борса (American Stock Exchange) се качи с 1.677%. Имаме покачване при бившите розови листове, днес OTC market (Over-the-counter), извънборсовата търговия с акции която се извършва директно между две страни и покачване при Penny stocks (акциите на малки публични дружества които се търгуват на много ниски цени).

Не съм от големите почитатели на Тръмп заради анти-иранската му позиция която може да навреди на бизнеса (нито на Клинтън заради други неща), но пускам горното като силно потвърждение за това което съм казвал много пъти на клиенти и приятели. Не вярвайте на авторитетите. Втора Божия заповед - Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята; не им се кланяй и не им служи (Изх. 20:4-6). Няма значение какво мисли дори Папата, още по-малко има значение мнението на тия които го цитират, има значение какво Вие мислите. 

Пазарът следва съвсем различни правила. Дори от тия в така наречените специализирани медии, а какво да говорим за останалите. Които идея си нямат за какво става дума, дори да не се подават на емоции и чувства, като болшинството опортюнисти и опозиционери в една затворена или отворена група, от или към обществото. В заключение ще цитирам пак Конфуций - Благородният човек живее в съгласие с другите хора, но не се води по тях.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0922