Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Ще приеме ли България белите африканери?

Ще приеме ли България белите африканери?
02.03.16 21:28

Автор: Р. Караджов
Ще приеме ли България белите африканери?

Ще приеме ли страната ни белите бежанци бягащи от Южна Африка?Бялото население на Южна Африка в момента е изправен пред етническо прочистване и гонения от правителството 


Миналия месец се появи информация за подготвяна среща между делегация от един от най-големите земеделски съюзи в ЮАР които искат дойдат в България, за да проучат възможностите за бели фермери които да се заселят у нас. Информацията е на Newobserveronline и е съобщена от Бени ван Зил, главен мениджър на организацията TAU-SA (Земеделски съюз на Трасваал в Южна Африка). Програмата на посещението включва среща с министър-председателя Бойко Борисов и други членове на правителството на България, както и обиколка на провинциални райони с цел да се срещнат с кметове и земеделски производители, за да се проучат възможностите за фермерите. От няколко години организацията проучва възможности за масово преселване, тъй като условията в ЮАР стават все по-тежки за белите. 

В Грузия вече има преселници от Южна Африка които се справят успешно в новата си родина. Според част от фермерите чиито коментари прегледах, ситуацията в Южна Африка е все по-тъжна, но България не е лош вариант и има ''наистина зашеметяваща природа''. Не напълно за да се сравни с тяхната родина Южна Африка, ''но все пак наистина красива''. Някои от южноафриканците явно са били в страната ни, защото споделят впечатления от села в България, София, Пловдив. Намират градовете ни за красиви, българите за достатъчно, любезни и въпреки, че климатът е по-хладен от този в родината им, смятат, че земеделието има голям потенциал, въпреки, че ще им се наложи да започнат почти от нулата, да учат език, но според тях ще могат лесно да се приспособят за живота в България. Белите южноафриканци са до голяма степен изключени от пазара на труда поради редица нови расови закони. Много бели южноафриканци днес живеят в бедност и мизерия, някои вече и в лагери, като следствие от политиката на правителството.


Според тях в страната ни има проблеми, но ситуацията като, че ли се подобрява и е част от ЕС, което ще помогне за лесен достъп до пазарите на храни в Европа и България има един от най-големите потенциали за производител на хранителни продукти в Европа. Според кандидатите за заселване, ако страната ни ги приеме това ще е добър ход за България която само ще спечели от уменията им.

Белите в Зимбаве където никога не е имало апартейд, а само образователен ценз (неграмотните не са имали право на глас), също бяха изтребени и прогонени от цветущата до началото на 90-те африканска държава. Дотогава Зимбаве е един от най-големите производители на зърно в света и най-големият производител на жито в Африка. Има и развита индустрия от която днес не е останало почти нищо. От 296 000 преди 20-30 години, 120 000 през 1999 г. до 2002 г. само 46 743 бели са оцелели в Зимбабве. В последните години се наблюдава рязко нарастване на насилието и расизма срещу намаляващата бяла общност в страната и най-вече срещу бели фермери. Днес от белите в Зимбаве са оцелели неизвестен брой, тъй като никъде не се води статистика, а медиите на запад не проявяват голям интерес да отразяват смъртта на някакви си бели ''колонизатори''. Подобна е ситуацията и в Намибия. 

В Южна Африка която също бе цветуща държава, макар белите да са много повече, се отива към същата посока. От 1994 година насам десетки хиляди фермери са загубили живота си по отвратително брутален начин. До 2013 г. повече от 90 000 бели южноафриканци са убити, като от тях фермери са около 4 000. Реално в ЮАР има дневно над 50 убийства. От 1994 г. до 2013 г. са били убити над 350 000 човека, от които 90 000 са бели. Дотогава повече от 400 000 бели южноафриканци са напуснали страната, но освен страни като Израел която обяви, че ще приеме всички с еврейски произход и Грузия почти никой друг не ги иска, защото медиите са зле настроени срещу ''белите империалисти'' и децата им. Бившите им родини Великобритания и Холандия под натиска на местните медии не ги искат, защото не са нито мюсюлмани нито чернокожи. Австралия е друга страна която не ги иска защото не са ''сирийци''. Унгария е от малкото държави проявила интерес към фермерите. 

Според някои наблюдатели близо 2% от белите вече са избити по време на демокрацията, като процеса се засилва колкото повече те намаляват. Това е на фона на убитите 7 518 чернокожи по време на цялата история на апартейда. България само би спечелила и то много от тези хора, въпроса е дали медиите в страната ни ще позволят на правителството да ги приеме?

 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.4423