Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Медии и журналисти в проектите на ''Зелените''

Медии и журналисти в проектите на ''Зелените''
01.03.16 23:10

Автор: ''За да останат хора в България''
Медии и журналисти в проектите на ''Зелените''

Финансовите зависимости между ''зелените'' и определени обслужващи ги медии и журналистиОт години има съмнения, че едни и същи медии и журналисти участват в проекти на ''зелените'' и получават сериозни суми за медийното им отразяване. По тази причина сме свидетели как определен кръг медии тенденциозно и едностранчиво представят единствено гледната точна на ''еколозите''

Пример за наличието на такива връзи е проектът ''За Балкана и Хората'', финансиран от българо-швейцарската програма за сътрудничество и Министерство на земеделието и храните. Той се изпълнява от Асоциация на парковете в България, която продължава да се оглавява от Тома Белев, разследван в момента от прокуратурата. В същия проект участие са взели журналистът от bTV Ладислав Цветков и Десислава Лещарска от Капитал – известни с постоянните си негативни материали срещу зимния туризъм и спорт.

Техните имена стоят редом до лидерите на псевдо-зелените НПО-та като Катерина Раковска (съпруга на бившия председател на ПП Зелените Андрей Ковачев), Стоян Бешков (зам-директор на природонаучния музей, член на ръководството на ПП Зелените и кандидат-депутат), Елена Кметова от Зелени Балкани (друго НПО на Тома Белев), Иван Христов от WWF (НПО на жената на Тома Белев), Владимир Милушев и Стефан Аврамов (фондация Биоразнообразие). Проектът ''За Балкана и Хората'' е на стойност 8 500 000 лв., а и се изпълнява от 2012 до 2016 година. Дейностите по него са публикувани на сайта на Асоциация на парковете в България и правят впечатление, че са подозрително малко. Към днешна дата са извършени три обучения с по 27 презентации и са финансирани 7 микро-проекта с грантове между 250 000 лева и 370 000 лева. Ако парите за финансиране на микро-бизнеси са на стойност около 300 000 лв. и други 200 000 лв. са дадени за организацията и логистиката на трите обучения, остава въпрос! Къде са отишли останалите 8 000 000 лв.!?Единствената възможност, видна от публикуваните извършени дейности по проекта, е с тях да се е заплащало на лекторите. Досега са се провели общо 48 лекции. Ако разделим тези 8 000 000 лв. на проведените 48 лекции, то се получава, че за лекция вероятно са отделяни по около 166 666 лв. Именно във втория семинар в град Априлци взимат участие и журналистът от bTV Ладислав Цветков и Десислава Лещарска от Капитал. Двамата изнасят презентация ''Как да работим с фотожурналистите'' с общо 8 слайда. Впечатление прави доста непрофесионалния вид на презентацията. Двамата са обяснявали какво е телевизионен екип, фоторепортер, блогър, мултимедия и други неща, които би трябвало да са ясни на всеки 6-класник. От пръв поглед става ясно, че презентацията е просто предлог за прибиране на едни пари от журналистите.

Достатъчен стимул, за да може същите журналисти да обслужват след това медийно управляваните от Тома Белев, жена му и близките му приятели псевдо-екологични НПО-та. Всъщност, бърза справка в сайтовете на bTV и Капитал показва, че както Цветков, така и Лещарска, се занимават почти и само с материали, насочени срещу развитието на зимния спорт и туризъм в Пирин, Рила и Витоша. Би трябвало Министърът на земеделието незабавно да извърши проверка на този проект, неговото изпълнение и да оповести публично резултатите от нея. Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.2122