Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / 50 млн. лева държавна субсидия на година, за зелените СИК и ВИС

50 млн. лева държавна субсидия на година, за зелените СИК и ВИС
28.02.16 22:15

Автор: 24chasa.bg
Печалбите на еколозите, по-големи от тези на националните телевизии
50 млн. лева държавна субсидия на година, за зелените СИК и ВИС

По 50 млн. лева на година, или 250 млн. лева на всеки 5 - толкова пари е получили група зелени рекетьори, която води война срещу българските региони, българския туризъм и българската индустрия
Псевдоеколозите са спрели проекти за над 3 милиарда лева (!), обезлюдили са цели общини, отнели са хляба на стотици хиляди хора, а само от областите в Рила и Пирин изселили десетки хиляди граждани.


Сменихме престъпността с еокологична. Въпросната група усвоява милионите чрез проекти за броене на гъски, развъждане на лалугери, местене на лешояди, гонене на миди, бране на билки, броене на делфини, събиране на изпражнения на мечки и какво ли още не. Взетите 250 млн. лв. не са допринесли с нищо за природата на България. Голяма част от парите са откраднати, а ефектът от проектите е нулев. Нито въздухът станал по-чист, нито водата - по-бистра, нито биоразнообразието станало по-разнообразно. С част от парите въпросните хора финансират и ударите срещу българските региони и туризъм. 

Парите, които усвояват зелените, идват чрез привидно напълно законни проекти. Но запознати с печеленето на поръчките им твърдят, че се действало по програми чрез подставени лица в екоминистерството или чрез възложители от други държави с развит ски туризъм, основно от Швейцария. Проектите са така структурирани, че отчетността да е практически невъзможна - например броят се птици, развъждат се лалугери, местят се лешояди от една планина в друга, правят се гнезда за морски птици и др.Срещу нарочените за удари, рекет и изнудване бизнес (за което имаше скоро и скрита камера по една от националните телевизии) се изсипват всякакви позволени и непозволени средства. Най-често това са очерняне, клепане в чужбина, предизвикване на проверки, които се оспорват, ако не бъдат открити нарушения. Голяма част от парите за опазване на околната среда се крадат, а ефектът от проектите е нулев. Група зелени обаче превърнала екологията в спестовна касичка без никакъв реален ангажимент за природата. На фона на недостига на пари в бюджета псевдоеколозите са усвоявали бюджет, който се равнява на парите, които държавата дава годишно за културата (по около 60 милиона на министерство) и спорта. Така зелените извличили дивиденти за себе си, усвоявайки публичен ресурс, без да внасят данъци, осигуровки, без да създават нови работни места. Натрупаните средства превръщат въпросната екологична група в доста креслива, но без да има чувствителна поддръжка в обществото. 

Зелените партии имат общо около 0,1% - 0,2% тежест на избори. От акциите им ставало ясно, че са в състояние да оргинизират максимум 10 000 души и то пръснати в цялата страна чрез социалните мрежи, които да изкарат на някоя манифестация. Икономически наблюдатели определят действията им като като на мутрите от 90-те - те застраховат и те казват кой къде ще има бизнес и с колко ще се откупва. Зелената олигархия се състои от няколко семейства, които си разпределят милиони левове от парите на данъкоплатците. Към тяха има и естествено дежурната сбирщина наивници които смятат, че наистина пазят нещо или се ''борят с мафията'', но реално пазят само интереса на шепата зелени босове по върховете на престъпните ''еко'' групи. Само допреди броени дни и повечето зелени мафиози се радваха на силна протекция от страна на медиите, вероятно срещу част от парите от държавната баница, а понякога почти символичните им протести ''против мафията'' са дълго, подробно и обстойно представяни по телевизиите които иначе са неглижирали много по-големи протести в държавата. 

В България съществуват закони против организирани престъпни групи, изнудване и рекет, но въпреки доказателства изнесени и по телевизиите чрез скрити камери, арестувани, разследвани и осъдени няма. Няма и назначени проверки (включително данъчни) за какво всъщност отиват парите от бюджета и фондовете от чужбина. За да измъти например едно единствено яйце от лешояд – група ''еколози'' усвои почти 14 милиона лева. Не е ясно дали от яйцето ще се излюпи лешояд или е запартък. 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1338