Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Почти 1 милиард лева глоба грози само един от участниците в картела

Почти 1 милиард лева глоба грози само един от участниците в картела
26.02.16 15:28

Автор: Р. Караджов
КЗК разследва картел на горивата и злоупотреба с господстващо, монополно положение
Почти 1 милиард лева глоба грози само един от участниците в картела

Огромни глоби грозят един от участниците чрез 2 от фирмите му, за монополна злоупотреба и картелно споразумение в цените на горивата


 

До 645 423 900 лв. може да достигне глобата за производителя и търговец на едро ''Лукойл Нефтохим Бургас'' АД, ако се докаже злоупотреба с монополно положение при продажбата на горива на едро в страната.

Най-после бе официално обявено, че компанията продава вътре в страната по-скъпо горивата си, задържайки цените високи, отколкото в чужбина.  Което не е нарушение, но... ако компанията не е монополист.Всеизвестен факт е и че притежание на компанията, са почти всички така наречени, данъчни складове. Глоба грози и ''ЛУКОЙЛ България'' ЕООД, отделна фирма за продажби на дребно и верига която притежава около 200 бензиностанции, ако се окаже, че е в картелно споразумение с другите обвинени вчера от КЗК (ОМВ, Rompetrol, Shell, Eko, Петрол...) за които бях писал октомври миналата година.

Тук в случая глобата може да достигне до 315 475 379 лв. Събрани двете суми правят внушителен приход от 960 899 279 лв. за държавата от глобите само на единият участник в картела.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0943