Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Държавността в Ислямска държава се разпада

Държавността в Ислямска държава се разпада
24.02.16 19:46

Автор: Р. Караджов
Държавността в Ислямска държава се разпада

Това по което Халифатът се отличаваше от другите групировки бе опита им да изградят истинска държава с всички необходими институцииИнформацията е от първа ръка. Духът на джихадистите е паднал значително. Руските, Иранските и тези на Асад бомбардировки са всекидневни и ги побъркват, а търговията изчезва


Успях да говоря с един от информаторите си, обикновен войник на ислямистите. Имам усещане, че това което ми се поднесе не е поза, истина е или е на границите на истината, защото човекът бе наистина смачкан. Срещал съм подобни хора в това състояние, те по-скоро биха премълчали, но не лъжат или поне не и както здрав психически човек. Част от войниците им са в силна депресия (не е само той), въпреки че се стремят да гледат позитивно с приказки за ''справедливото дело и борбата с враговете на Аллах'', това което се поднесе и на мен.

На пръв поглед комично, че се занимаваме с психология, но това със сигурност се отразява на мотивацията, бойни дух и желанието за битки. Бомбардировките на Иран, Русия и Асад не спират (не стана дума за тези от западните съюзници, вероятно не е в техния обхват или не им отдава толкова значение), а животът става все по-тежък. Ток имат, макар не постоянно, но вода не и тя им се носи. Водопроводната мрежа е разрушена. Храните са все по-голяма рядкост, с все по-лошо качество, все по-скъпи. Дажбите на войниците май са намалени, поне при тях, но храна все още имат. Сума от $ 1000 е почти непостижимо богатство за редовите войници на ИДИЛ. Още не мога да разбера къде е точно човекът с който комуникирам, но вероятно до няколко дни ще знам града в който се намира или къде е дислоцирана неговата част.Той е войник с брат си. Брат му е успял да се ожени преди няколко месеца (събирайки заветните $ 1000 за роднините на булката - имал е част от парите още преди това). Майка им и сестра им, са убити при бомбардировки, но не разбрах точно от кого са пуснати бомбите, а той вероятно и не знае. Пари вече почти няма, тези които има едва стигат за преживяване, условията са тежки, последните останки от бизнес и търговия в регионите владени от Ислямска държава замират. Информаторът ми каза, че търговията там е невъзможно. Мисля, че пътищата които контролираха ИДИЛ вече са прекъснати, защото според него превоза на стоки вече е невъзможен. Когато споменах, че вероятно след няколко дни (от 27-ми) ще има примирие, информаторът каза, че там не вярват, че ще има такова и според тях това е лъжа. Но и примирието не обхваща Ислямска държава (тях) и Джабхат ан Нусра. Още не мога да разбера дали са секнали изцяло приходите от петрол (това което ни интересува), но едва ли моят информатор би могъл да ми каже, но може и да е чул нещо. Не говори за кюрдите, което ми говори, че неговата част е далече от тях. Още не мога да разбера къде е роден (гледам да не го тормозя с много въпроси да не стане подозрителен), но смятам, че е местен присъединил се към ислямистите, въпреки, че е с по-тъмен тен от обичайните сирийци, но това може да се дължи и на дългия престой на открито. Говори (поне така мисля) доста правилен арабски, а не на диалект. Обектът е силно депресиран, много силно (има пристъпи на ''мъка''), войниците около него също (спомена ги веднъж) и въпреки, че явно не говорят помежду си на тази тема (сигурно е опасно), увереността им в победата е силно накърнена и като, че вече гледат на себе си като на мъченици които ще умрат в името на Аллах (смята се за почти обречен и гледа на себе си като на човек който ще умре, с което се е примирил въпреки, че му се живее), но без особена надежда за успех на идеята им.

Още не знам дали училищата които работиха при джихадистите са затворили или още работят. Мисля, че не готвят настъпление на никъде и са вече в изцяло отбранителни позиции. Надявам се да не го убият, за са мога да получавам още информация от региона. Единият ми информатор (чеченец), изчезна и вероятно е убит. Той обаче бе и труден за комуникации и подозрителен.

Както вече съм казвал, падането на Халифата ще е положително за цените на петрола и пшеницата.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0963