Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Наемането на частен самолет по избор, все по-лесно

Наемането на частен самолет по избор, все по-лесно
23.02.16 22:36

Автор: Р. Караджов
Наемането на частен самолет по избор, все по-лесно

Кралското семейство на Саудитска арабия е инвестирало $ 26 милиона в компания JetSmarter
В компанията инвестиции имат и Goldman Sachs Capital Partners (подразделение на Goldman Sachs фокусирано върху ливъридж изкупуване и капиталови инвестиции), съпругът на певицата певица Бионсе – рапърът Джей Зи, Twitter, Inc., базирана в Лондон компания за дялово инвестиране и група от заможни частни лица и семейства


Приложението JetSmarter свързва пътници и частни въздушни превозвачи. Услугата, която компанията предлага е резервиране на място и пътуване с частни самолети, като цената е същата както на билетите бизнес-клас на редовните авиокомпании и предлага гъвкавост и донякъде удобно ценообразуване.

Предлагат се и хеликоптерни чартърни услуги, засега само в САЩ. Услугата е подобна на тази на Uber. Идеята е, че много от джетовете и хеликоптерите на частни лица и компании не се използват през голяма част от времето, а така може да носят пари на своите собственици. Пътниците са в състояние да търсят полети с лекота чрез прост интерфейс. Критериите за търсенето включват излитане и кацане на летищата, дата и час, начини на пътуване, отиване, връщане, пътуване на няколко етапа, брой пътници, марка, модел и година на производството на самолета или хеликоптера и търсене на най-добрата сделка. 3000 самолети от различни модели са са на разположение в момента, за резервации чрез мобилното приложение JetSmarter. Досега наличния парк от самолети на разположение на компанията не се използваше пълноценно, тъй като услугата не е много популярна като Uber (обяснимо), а предлаганата услуга бе до скоро само за САЩ. През юни 2015 г. JetSmarter отвори офис в Цюрих, Швейцария. Прогнозира се разширяване на дейността на JetSmarter в Европа, Южна Америка, Азия, Близкия Изток, може би по-нататък и Далечния Изток. Първия пробив се очаква по линиите Лондон-Париж и Париж-Женева. За миналата година от услугите на компанията са се ползвали 35 000 души. 

Основател през 2012 г., председател и главен изпълнителен директор на JetSmarter е роденият в Русия, но живял повечето време във Флорда, Сергей Петросов, чиято идея е да направи личното пътуване с частен самолет, индустрия достъпна за целия свят. Когато през 2009 г. Сергей Петросов решава да си запази частен самолет за първи път, той разбира, че единственият начин е чрез многократни телефонни разговори с брокери, предоставяне на копия от фактури, копия от документи и факсове.

Сигурен, че трябва да има по-лесен начин, Петросов създава JetSmarter – приложение, с което хората могат директно да си запазят полет с частен самолет в цял свят. Конкуренти на JetSmarter са основаните през 2011 г. в Лондон Victor (jet charter company) с изпълнителен директор и основател Клайв Джексън, които предлагат и полети за домашни любимци, PrivateFly, Ubair и други.

 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1531