Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Заплаха за акциите на Apple?

Заплаха за акциите на Apple?
18.02.16 13:50

Автор: Р. Караджов
Заплаха за акциите на Apple? 

Apple Inc. не спази съдебна заповед за отключване на защитения с парола iPhone на един от стрелците в Сан Бернардино Това едва ли ще е добре за бъдещето на корпорацията 


Според решението на съдията, Apple трябва да помогне на ФБР с телефона на един от терористите извършили нападението над невъоръжените хора Сан Бернардино и които убиха 14 човека и раниха още 22–ма. Шефът на корпорацията Тим Кук отказва да помогне и да изпълни решението на съда. На 16-ти излезе с емоционално изявление, че така се застрашавали свободите на останалите притежатели на телефони. 

Което е лъжа. Според човек от бранша, просто казано, съдът иска Apple да деактивира функцията, която изтрива iPhone след 10 грешни опита с паролата. Идеята на ФБР, до колкото разбрах е да свърже външно устройство, за да се опита неограничена комбинация от кодове за достъп. Според запознати, това може да позволи на ФБР да получи достъп до телефон заключен с четирицифрен код за достъп, в рамките на час, а с шестцифрена парола максимум до 100 часа. Властите искат това, защото им се губят около 18 минути от движението на двойката терористи между между момента на нападението в Регионалния център за социални услуги за инвалиди и смъртта им в престрелката. ФБР се интересува дали терористите са получавали някаква странична помощ в заговора и извършване на убийствата. Apple пречи на разследването, оправдавайки се с общи приказки и с нелепи технически обяснения. 

За мен, за това няма обяснение, освен, че някои в компанията са решили, че са по-големи от държавата. Подобен подход винаги е бил пагубен. Дори без да се водят скъпи и шумни дела, Apple вече са дискредитирани в очите на голяма част от потребителите с дясно мислене, но ако тяхната памет (на потребителите) обикновено е къса, едва ли тази на ФБР е такава. Компанията води дела в Европа и в САЩ, разследвана е за укриване и спестяване на данъци. Досега получаваше някаква подкрепа от правителството на САЩ, но на това вероятно ще се сложи край. 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1406