Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Пряка опасност от мечи пазар за медиите в Германия

Пряка опасност от мечи пазар за медиите в Германия
07.01.16 04:25

Автор: Р. Караджов
Пряка опасност от мечи пазар за медиите в Германия

Медиите се крепят на доверието, а то в момента е разбито
Случилото се в Кьолн на Нова година и мълчанието на медиите по въпроса цели 5 дни насочи вниманието ми към немските медийни концерни.


Медиите се крепят на доверието, а то в момента е разбито. Което означава разочарование, а разочарованието означава отслабващи продажби. Те означават намаление и на приходите от реклама. Това означава, че германските медии ще минат през труден период, който има голям шанс да даде отражение на фондовата борса. Дори Bild съобщи чак с 5 дни закъснение, горещата новина


Въпреки добрите печалби за миналата година на някои от компаниите смятам, че има голям шанс за мечи пазар, като немският Dax index също сочи на юг и може би още следващите дни ще пробие и важно техническо ниво. Axel Springer SE, ProSiebenSat.1 Media, Constantin Medien и дори може би Kabel Deutschland (погълната през 2013 от Vodafone Group PLC) като продавачи на някои услуги. Внимание може да се обърне и на медиите в Швеция и Норвегия.

Обръщам внимание към борсово търгуваните медийни компании, но кризата със сигурност ще засегне всички, включително и частните дружества и по-малките медии. Медиите в България също вероятно ще пострадат от скандала.

 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1156