Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Най-доходните държавни облигации

Най-доходните държавни облигации
25.12.15 19:08

Автор: Р. Караджов
Най-доходните държавни облигации

Държавните облигации на Украйна, Русия и Гърция имат най-висока доходност за изтеклата година
Високата доходност на облигациите се дължи на високия риск с който започнаха и трите държави в началото на годината.


При Гърция това бе опасността от банкрут, икономическата и политическа нестабилност с идване на лявото правителство на власт. В Русия рисковете бяха свързан с отслабване на рублата, падане на цените на петрола, западните икономически санкции и изтичането на капитали. От началото на годината до април обаче, рублата се качи с 25% спрямо еврото и запази сравнително високите си нива до началото на юни. В началото на годината обаче повечето руски облигации се бяха срутили и така облигациите в рубли освен висока лихва предлагаха и атрактивно ниски цени. Курсът на облигациите започна да расте, а доходността им достигна до 31.85%.

В Украйна ситуацията бе подобна, а избягването поне засега на риска от банкрут и покачването на гривината от февруари насам с 33.54 % изведоха и облигациите на висока печалба.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1472