Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / В Deutsche Bank разследват борсов арбитраж?!

В Deutsche Bank разследват борсов арбитраж?!
22.12.15 14:14

Автор: Р. Караджов
В Deutsche Bank разследват борсов арбитраж?!

Чета, че Deutsche Bank води разследване по искане на руските и американските власти
Под въпрос са операции за общо $ 10 млрд. (веднъж $ 4 млрд. и още $ 6 мрлд.) които се разглеждат за пране на пари


Вътрешното разследване на операциите с Русия започва, след като Банк России е помолила Deutsche Bank през октомври 2014 г. да прегледа сметките на няколко клиента, а прокуратурата в САЩ също е искала разследване за пране на пари.

Пране на пари?! Мисля, че не е (има по-изтънчени методи), това вероятно е обикновена борсова операция. Разследвани са клиенти които са купували акции на фондовата борса в Москва и са продавали същите акции на борсата (London Stock Exchage) в Лондон, на извънборсовия пазар и вероятно на американските пазари на акции, чрез брокери в Ситито, понеже се споменават и долари. Продажбата ‘’била срещу валута’’... Естествено, че ще бъде срещу валута! Не знам търговията с акции в Лондон да се извършва срещу рубли. Всъщност, става дума за най-обикновен борсов арбитраж (напълно законни сделки), но някои се престарават. Това което се питам от любопитство е по-скоро не дали са извършвани такива сделки, а дали тия които са ги извършвали са хеджирали валутния риск, освен ако борсовия арбитраж не е извършван в рамките на максимум ден, часове, минути или броени секунди.  

В материала на Bloomberg се споменават ни в клин ни в ръкав близки на Путин, обаче си задавам въпрос, ако те правиха тия сделки, дали Руската Централна Банка щеше да иска тяхното разследване? Съмнява ме! 


 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0985