Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Германия също се отказва от въглищата

Германия също се отказва от въглищата
21.12.15 19:05

Автор: Р. Караджов
Германия също се отказва от въглищата

Страната има едни от най-големите запаси от въглища в света, но отказва да ги ползва
Германският рудник за въглища Auguste Victoria в областта Рур работил от 116 години затваря


За разлика от Великобритания, страната няма собствени газови находища, спира и ядрената енергетика, с което ще стане напълно зависима от вносителите на електроенергия и газ. След като Auguste Victoria бе затворен, остават само 2 действащи рудника в Германия, които по план ще бъдат затворени през 2018 година. 

През 2000 г. е имало 12 мини, но закриването е част от поетапното спиране на субсидиите за германската въгледобивна промишленост до края на 2018 г., като парите се насочват към вятърните и фотоволтаични централи.През 2007 г. федералното правителство реши окончателното оттегляне на страната от въгледобивната промишленост, а малко след това бе решено да се спре изцяло и ядрената енергетика. Германия е произвеждала почти 150 млн. тона въглища през 1957 г., а през 2014 г., само на 7,6 млн. тона се появиха на бял свят. Раборните места в мините за тези години са се снижили от 610 000 души, до по-малко от 10 000. До 2025 година в страната ще затворят и ТЕЦ-овете на въглища. Закриваната мина е на компанията RAG Aktiengesellschaft която преди няколко години дори смени името си за да не я свързват с ''мръсната и престъпна'' дума ''въглища''. 

От закриването на мините в Германия най-щастливи ще бъдат руснаците, защото страната остава без никаква енергетика освен вятърни и фотоволтаични централи, изцяло подвластна на климата. Около 11-12% от електричеството в Германия е генерирана в централи, работещи на газ и не е случайно, че Газпром са едни от най-големите спонсори на зелени партии и еколози в Европа. Друг който би спечелил ще бъде Франция, която ще се превърне в един от големите доставчици на енергия за Германия. 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1035