Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / 60% от руските компании са претърпели загуби поради слабата рубла

60% от руските компании са претърпели загуби поради слабата рубла
21.12.15 14:45

Автор: Р. Караджов
60% от руските компании са претърпели загуби поради слабата рубла

Повече от половината от руските компании изпитват негативното въздействие на колебанията на валутните курсове
Това се доказва от резултатите от проучване на Националната агенция за финансови изследвания (Nafi), проведено през Септември 2015

Не по-малко от 42% от фирмите се оплакват от нарастващите разходи поради отслабването на рублата, 15% от сложността на работата с чуждестранни партньори, а други 2% признават за пълно спиране на дейност.

Според проучването колебанията на валутните курсове са засегнати 59% от предприятията. 33% от компаниите, не са била засегната от нестабилността на валутния пазарМалките компании в Русия са по-засегнати от валутните колебания. Сред малките предприятия 70% от анкетираните са заявили за влияние на валутните курсове за дейността си, докато сред големите предприятия, 47%. 6% от фирмите са отчели благоприятен ефект от отслабването на рублата. Като цяло, 64% от анкетираните предприемачи заявяват, че въздействието на тяхната дейност в един или друг начин е в зависимост от валутните курсове.

Проучването е проведено сред 500 лидери на малки, средни и големи предприятия в 8 федерални окръга на Русия. Според авторите на изследването, статистически допустимата грешка не надхвърля 4,4%.
 
 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1291