Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Marriot купува Starwood Hotels

Marriot купува Starwood Hotels
16.11.15 22:19

Автор: Bloomberg
Marriot купува Starwood Hotels

Сливането ще доведе до създаването на най-голямата хотелиерска компания в света


 

Marriott International Inc. ще придобие конкурентната си верига Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. в сделка, която се оценява на около 12,2 млрд. долара. Сливането ще доведе до създаването на най-голямата хотелиерска компания в света.

След сливането, двете хотелиерски компании ще са с над 1,1 млн стаи в над 5 500 локации.Според споразумението за сделката всеки акционер в Starwood ще получи по 0,92 обикновени акции на Marriot и 2 долара в брой за всяка своя обикновена акция на Starwood. Акционерите в Starwood ще получат около $ 7,80 на акция при отделянето на бизнеса за временно ползване на собственост и последващото сливането с Interval Leisure Group. Хотелиерската компания Starwood която е собственик на брандовете St. Regis и Sheraton Hotel даде индикации за намеренията си през април, когато съобщи, че ще предприеме стратегически опции за разрастването на бизнеса си. 

Част от потенциалните кандидати са били InterContinental Hotels Group, Wyndham Worldwide и държавни фондове. Очаква се сделката да приключи до средата на 2016 г. 


 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1553