Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Лукойл с рекордни загуби от 19 дневната война за дизела във Варна

Лукойл с рекордни загуби от 19 дневната война за дизела във Варна
10.11.15 16:09

Автор: Р. Караджов
Лукойл с рекордни загуби от 19 дневната война за дизела във Варна

За 19 дни цените на горивата се срутиха във Варна с повече от 22.28 %

Балонът с горива в България се спука, а картелът зад него губи по милиони на ден

За 19 дни цените на горивата във Варна са паднали с 22.28 %. По груба моя сметка загубите само на Лукойл са в размер на около 38.5 милиона лв. и то само от бензиностанциите които има монополиста. Отделно, трябва да сложим загубите на монопола от спадащите цени на едро или от това, че той сам прави дъмпинг на собствените си едрови цени (вчера едровата заводска цена на Лукойл България АД, за литър дизелово гориво е била 1,80 лв.) с надежда да извади Марешки и неговата VM Petroleum от пазара. Според информация на VARNAHOT, VM Petroleum на Марешки отваря вече и втора бензиностанция съгласно плановете за изграждане на цяла верига. 

Пак според същото издание, днес цените в друг участник в бойните действия, OMV е свали цените на дизела и бензина до 1.71 лв. Балонът на картела в горивата раздул се последните години в България и въпреки, че Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обясняваше, че ''картел няма'' и ''цените са нормални'', се спука.

 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1582