Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Добивите на шистов петрол се качват въпреки намаления брой сондажи

Добивите на шистов петрол се качват въпреки намаления брой сондажи
02.11.15 18:32

Автор: Р. Караджов
Добивите на шистов петрол се качват въпреки намаления брой сондажи

Инвеститорите в петрол изоставят скъпите проекти

В същото време добива на евтин шистов петрол в САЩ се качва 

Получи се това което очаквах, като големите и скъпи проекти на север и полярни кръг се свиха, но в същото време шистови находища които вадят петрол с $ 40 и под тази стойност, увеличават добива си. Производителите на петрол се отказват от високобюджетните мегапроекти, като се фокусират върху шистовите полета.

Проекти за повече от $ 19 млрд. в петролни и газови находища преустановиха сондажи в рамките на последната седмица, но производството на петрол в САЩ се покачи с 1.6% през тази година.Според анализ на Barclays Plc. се очаква и намаление на добива от петрол и от дълбоководни сондажи, като норвежката Statoil ASA вече свива своята дейност в Северно море. При цена на петрола от $ 60 за барел над половината от находищата, които се разработват в крайбрежните води на Норвегия, не са рентабилни, но подобно е и положението с катранените пясъци в Канада, прекалено отдалечените и дълбоки морски сондажи и много други. Спиране на 63% от платформите в САЩ обаче не пречи, добивът на шистов петрол се качва и той го прави. Royal Dutch Shell, Exxon Mobil Corp., Chevron Corp., ConocoPhillips и Hess Corp. са замразили или изоставили големите си проекти, но въпреки това Exxon и Chevron обявиха планове да увеличат значително производството на петрол, като се съсредоточат върху шистовия добив. Друг фактор който бях споменал през миналата година и то не само за шистов петрол и газ е, че ще последва намаляване на цените на оборудването за добив на газ и петрол. 

Защото, с високите цени на петрола през последните години, бе скочила цената и на оборудването за неговия добив. От такова за добив на шистов, до наемите и цените на платформи за добив в морето. Сега тези цени слизат с което себестойността за производство на продукцията пада. В резултат на което по-евтините за добиви находища увеличават производството си, като могат да си позволят още по-ниски цени. 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.313