Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Венецуела разпродава златото си поради липса на пари

Венецуела разпродава златото си поради липса на пари
30.10.15 02:55

Автор: Р. Караджов
Венецуела разпродава златото си поради липса на пари


Страната имаше 11.607 милиона тройунци злато което е малко над 355.31 тона, като 68% от резервите на страната са в кюлчета според доклад на Citigroup.


Това са по сегашните цени на златото, са над $ 13.307 млрд., но те са недостатъчни за да покрият дълговете на правителството на най-богатата на петрол и с най-висока престъпност и нива на убийства държава.Докато бе жив Уго Чавес обичаше златото


Резервите в бой са по-малко от $ 1 млрд. Проблема е, че докато по-голямата част от златото бе пратено преди няколко години в чужбина (главно в САЩ, Великобритания и Швейцария), то една не малка част между 22% и 30% е в Каракас, а нито един контрагент не би правил сделки при условие, че златото не е в сигурен посредник или трезор. Друг проблем може да се появи от това, че част от златните запаси на Венецуела не са в клюлчета, което значи, че не са сертифицирани. 

Венецуела дължи около $ 15.8 млрд. плащания по дълга си, считано от сега до края на 2016 г., но тя има максимум $ 15,2 млрд., като по-голямата част от тях са в злато.
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.2082