Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Tesla Motors са обречени?!

Tesla Motors са обречени?!
28.10.15 22:32

Автор: Боб Луц за Road&Track
Tesla Motors са обречени?!

Бившият изпълнителен вицепрезидент и директор от много бордове с недобри прогнози за инвеститорите 


 
Легендата в автомобилния бранш Робърт Луц предрече катастрофа за Tesla Motors, Inc.


Според Луц ''Електрификацията на автомобилите е неизбежна'', но е съмнително дали Tesla ще оцелее. В интервю бившият топ мениджър на BMW, Porsche, Ford, Chrysler и GM допусна, че компанията на Илон Мъск може и да не оцелее! Tesla е компанията, която не мога да разбера. Там работят брилянти хора, които правят невероятни неща. Именно този новаторски подход към нещата може да прецака всичко и съвсем скоро Tesla да изпадне в огромна беда.

Проблем е решението на собственика и президент на компанията Илон Мъск да продава моделите си само в самостоятелни шоурумове, но Боб Луц е на мнение, че това е наливане на пари в бездънна яма и посочи, че същият проблем е срещнал и самият той, по време на работата си в Porsche.Мъск смята, че щом фирмените магазини на Apple работят успешно, то и тези на Tesla ще могат. Само че при Apple се продават смартфони и лаптопи, които се нуждаят от една витрина и от персонал от деца. Докато една автокъща заема огромно пространство, има нужда от сграда, зарядни станции и огромен персонал. Нужни са не само търговци, но и сервиз, финансов отдел и така нататък. А това е огромна инвестиция, която трудно ще се изплати.

Tesla Motors е компанията, която не мога да разбера. Там работят брилянти хора, които правят невероятни неща. Именно обаче този новаторски подход към нещата може да прецака всичко и съвсем скоро Tesla да изпадне в огромна беда - коментира Луц. Въпреки, че предрича още през 2008 г. бъдеще на електрическите автомобили, Робърт Луц е скептик относно глобалното затопляне.

 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0651