Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Банката която няма дори сайт

Банката която няма дори сайт
27.10.15 02:19

Автор: Р. Караджов
Банката която няма дори сайт

Allen & Company LLC избягва излишна публичност

Едни от най-големите корпорации в сектора на медиите, телекомуникациите и технологиите имат едно общо помежду си

Това е малка частна банка, разположена на 3 етажа в сравнително невзрачна на фона на останалите сграда на 711 5th Avenue, New York. Банката има около 180 служители и е основата в 1922 г. Allen & Co. функции предимно като типична инвестиционна банка, занимава се със сливания и придобивания, брокерски услуги, консултантска дейност и осигурява финансиране с рисков капитал за развлекателни и медийни компании. Банката управлява пари за богати хора, включително и членовете на семейство Алън. Като част от поемането на управлението на новото поколение наследници в банката, Allen & Co. Inc. се раздели преди няколко години на две, като Allen & Co. Inc. предаде всичките си операции на ново дружество Allen & Company LLC като му осигури и начален капитал от $ 40 милиона. Оригиналната компанията продължи да функционира като средство за управление на семейните инвестиции.Офисът на банката е украсен с картини от американски художници и със скултори, а чест негов гост е инвеститорът Уорън Бъфет. Клиенти на бутиковата банка са били Seagram, Columbia Pictures, Universal Studios, Hasbro и Galoob Toys, Disney, ABC, Google, WhatsApp, Facebook, Match Group, PayPal и eBay, Time Warner Cable, Twitter, LinkedIn, Activision, китайските JD.com, Coca-Cola и други, а преди дни се занимава с (IPO) на Ferrari и извеждането на италианците на борсата. Allen & Co. има близки отношения с Бил Гейтс, Рупърт Мърдок, Бъфет когото споменах горе, Илон Мъск, Марк Зукърбърг, Бари Дилър, Майкъл Айснер, Опра Уинфри, Робърт Джонсън, Анди Гроув, Ричард Парсънс, Доналд Киоу, Лари Пейдж, Сергей Брин, Джери Янг, бившия британски премиер Тони Блеър, Джон Кери сегашния държавен секретар на САЩ, Арнолд Шварценегер както и много други представители на бизнеса, политиката и културата. Allen & Co. избягва публичност, не издава прессъобщения и комуникира с медии, единствено ако ги допуска до някои събития на годишната си конференция през юни в Сън Вали, Айдахо, която е нещо като сбирка на милиардерите. 

Конференцията която се провежда всяка година от 1983 г. насам е изцяло финансирана с частни средства на банката и понякога събира 400 гости. Местното летище се задръства с частни самолети и често заедно с шефовете от бизнеса, благотворителността, културата и политиката пристигат и техните семейства. Местната икономика се радва на това милиардерско нашествие, което освен наемането на бавачки за децата, потребява огромно количество гориво за реактивните двигатели на джетовете (самолетите), взема коли под наем, туристически автобуси, участва в пешеходни пешеходни и рафтинг пътувания и плаща за настаняване, храна и забавление. Местните жители са свикнали с известните личности и VIP персоните, но понякога проблем са телевизиите и медиите които напират да видят и научат всичко.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1025