Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Оставането на Великобритания в ЕС ще донесе £ 58 милиарда

Оставането на Великобритания в ЕС ще донесе £ 58 милиарда
22.10.15 12:03

Автор: Р. Караджов
Оставането на Великобритания в ЕС ще донесе £ 58 милиарда

 

С износа за ЕС са свързани около 3,1 милиона британски работни места


Оставането на Великобритания е ЕС ще донесе на страната икономически ползи в размер на £ 58 милиарда (€ 79 милиарда), 300,000 нови работни места до 2020 г. и 790 000 работни места до 2030 г., сочи доклад на Centre for Economics & Business Research. Проучването на центъра показва, че дори без още реформи износа за ЕС от икономиката на Обединеното кралство който в момента е на стойност от £ 187 милиарда, може да нарасне до £ 277 милиарда на година до 2030 г.С износа за ЕС са свързани около 3,1 милиона британски работни места. Ползите за Обединеното кралство ще дойдат благодарение на европейски инициативи като създаването на единния дигитален пазар и отварянето на финансовите, транспортните и енергийните сектори на страната. Общият ефект ще бъде растеж на брутния вътрешен продукт на Великобритания с 2.8%. Дивидентите от тези инициативи няма да бъдат сигурни, ако Великобритания излезе от ЕС и направи опит да договори отново достъпа си до европейския пазар. Управителят на централната банка на Великобритания Bank of England Марк Карни също даде положителна оценка на членството на страната в Европейския съюз, но предупреди, че блокът трябва да се отнася справедливо към страните, които не са членове на еврозоната. Като цяло членството в ЕС прави по-открита и по-динамична британската икономика, но наред с това създава някои предизвикателства за валутната и финансовата стабилност, които банката трябва да преодолява. Досега сме успявали да се справим с тях", каза Карни по време на реч в Университета в Оксфорд.

Според него Великобритания може би е най-големият печеливш от единния пазар на 28-те страни в ЕС. Евентуалното излизане на Обединеното кралство от ЕС ще има трайни негативни последствия както за Брюксел, така и за Лондон, каза и Карл Билд, бивш премиер и външен министър на Швеция, на Четвъртата среща на високо равнище ЕС - Югоизточна Европа, организирана от списание The Economist. 
пазари. 

Кой стои зад излизането на Великобритания от ЕС?


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0742